Grad

PREGLEDNA I KORISNA U funkciji nova web stranica Grada Dubrovnika

PREGLEDNA I KORISNA U funkciji nova web stranica Grada Dubrovnika

U funkciji je nova internetska stranica Grada Dubrovnika. Novodizajnirana službena web stranica Grada Dubrovnika uz suvremen i pregledan dizajn prilagođen zaslonima svih uređaja omogućuje jednostavniju navigaciju, bolju organizaciju sadržaja te efikasnu tražilicu čime je svim posjetiteljima omogućen lakši pronalazak važnih informacija.

Stranica je i interaktivno funkcionalna te kao takva donosi obrasce za participativno budžetiranje, ali nudi i podršku za sve buduće interaktivne sadržaje koji zaprimaju mišljenja i poruke građana. Kao interaktivni sadržaj na naslovnici stranice u realnom vremenu prikazuje se i brojač posjetitelja u povijesnoj jezgri.

Povećana je sigurnost objavljenih datoteka kao i brzina samog web sjedišta, a stranica je prilagođena web tražilicama poput Googlea pa se njezini sadržaji lako mogu pronaći i tim putem.

Uz CMS (sustav koji omogućuje upravljanje sadržajem), web stranica uključuje i Intranet sustav Grada Dubrovnika. Intranet je informatički sustav koji u cilju povećanja učinkovitosti rada zaposlenicima gradske uprave, ovisno o ovlastima, omogućuje pristup različitim modulima. Moduli uključuju upravljanje samim web sjedištem Grada, digitalnu višekorisničku komunikaciju i razmjenu dokumenata, organizaciju vremena u obliku kalendara, digitalnu arhivu te druge manje funkcionalnosti poput organizacije zauzeća dvorana za sastanke.

Stranicu je kao javni web servis Grada Dubrovnika dizajnirala i izradila dubrovačka tvrtka Mint Media d.o.o. na temelju prethodno provedenog postupka jednostavne nabave. Ukupni trošak dizajna i izrade stranice sukladno sklopljenom ugovoru iznosi 178.125,00 kuna s PDV-om, dok je u tijeku priprema postupka za nabavu usluga održavanja web stranice u 2019. godini procijenjene vrijednosti 40 tisuća kuna bez PDV-a.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist