DuList IN

PREDSTAVNIŠTVO HTZ-a u AMSTERDAMU Nizozemci oduševljeni Dubrovnikom

PREDSTAVNIŠTVO HTZ-a u AMSTERDAMU Nizozemci oduševljeni Dubrovnikom

U predstavnistvu HTZ u Amsterdamu u četvrtak poslijepodne održana je prezentacija turističke ponude grada Dubrovnika, a nakon prezentacije održane u utorak u Bruxellesu.

TZ grada Dubrovnika organizirala je ovu prezentaciju u suradnji s Predstavništvom HTZ-a za Benelux i nacionalnom aviokompanijom Croatia Airlines.
Tridesetak uzvanika, mahom turističkih agenata i nizozemskih novinara oduševili su se izravnim uključenjem sa Straduna putem video linka. Klapa Kaše izvela je dvije dubrovacke skladbe, a goste je pozdravila na nizozemskom dubrovačka vodička Sanja Živković opisavši što je ono što se vidi – Stradun, crkvu sv.Vlaha, palaču Sponza i druge atrakcije UNESCO-vog grada, te je pozvala goste da posjete Dubrovnik i uzivaju u brojnim mogućnostima za odmor.

Na početku, goste je pozdravio pozdravio direktor Predstavništva HTZ Ivan Novak, a Jelka Tepšić iz TZ Dubrovnika održala je prezentaciju u kojoj su predstavljene turističke mogućnosti naseg grada i okolice.

Video link kojim je omoguceno ukljucenje na Stradun obasjan sucem na zalasku , Klapa Kaše sa svojom izvedbom i slika Dubrovnika sve je prisutne zaista iznenadila, komentirali su da je to bio prvi put da se na nekoj turističkoj prezentaciji doživjeli takvo iznenađenje.

Na kraju je izvučena i dobitnica nagradnog putovanja u Dubrovnik, novinarka magazina Telegraaf Vrouw Brigitte Kramer kojoj je predstavnica Croatia Airlinesa za Benelux Ines Lončarić uručila dvije povratne karte za Dubrovnik iz Amsterdama, uz voucher za besplatni četverodnevni boravak u Radisson Blu hotelu u Dubrovačkim vrtovima sunca.
Nakon prezentacije upriličen je tratamenat uz kušanje peljeških i konavoskih vina, hrvatskog prsuta i sira, te slastica koje je priredila nizozemska tvrtka Deli Croatia vlasnice Marijane Šiljeg iz Metkovića.

Prošle godine Dubrovnik je posjetilo nesto manje od deset tisuća nizozemskih gostiju odnosno četiri posto više nego u 2013. Ovog ljeta za Dubrovnik iz Amsterdama će prometovati dvije avio kompanije, utorkom ce od 31. ožujka letjeti zrakoplovi Croatia Airlinesa, a u srpnju i kolovozu let uvodi i EasyJet.

Uz danas održanu prezentaciju, Dubrovnik je proteklih dana bio u središtu pozornosti Nizozemaca, jer je prošle nedjelje emitirana epizoda najgledanijeg reality showa ‘Farmer trazi ženu’ koju prosječno pogleda oko 4,4 milijuna gledatelja, a ova ekipa boravila je u nasem gradu uz potporu TZ Dubrovnik. Takodjer su u posljednja tri izdanja prestiznog magazina za zene Vrouw obljavljena i dva modna editoriala i reportaža snimljena koncem listopada u Dubrovniku i Konavlima sa slavnom TV voditeljicom Bridget Maasland, što je bio zajednicki projekt sustava HTZ.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist