Zanimljivosti

Predstavnici veleposlanstva SAD-a na Korčuli

Gospođa Sita Sotny , ataše za kulturu i obrazovanje veleposlanstva SAD- a u Zagrebu, posjetit će Narodnu knjižnicu "Šime Vučetić"Vela Luka" danas u 13 sati.

Tom prilikom gđa Sotny pokloniti će e-čitač Narodnoj knjižici "Šime Vučetić" s ciljem informatičke pismenosti mladih u čitanju e-knjiga. U pratnji će biti i direktorica Informativnog centra veleposlanstva SAD-a Marica Bahlen.

U sklopu protokola posjeta Veloj Luci gošće će se u knjižici upoznati s načelnikom velolučke Općine Borisom Žuvelom, ravnateljem Centra za kulturu Dinkom Radićem, ravnateljem srednje škole " Vela Luka" Točom Andreisom, direktoricom knjižice Anitom Borovina, članovima  vježbeničke tvrtke "Travelino" iz srednje škole i djecom Osnovne škole Vela Luka.

Gošće će se upoznati i s radom Narodne knjižnice, Centrom za kulturu, događanjima u Osnovnoj i Srednjoj školi i Velom Lukom općenito.

Narodnu knjižicu "Šime Vučetić" nedavno je posjetila Australska veleposlanica Susan Cox, koja je također, donirala edukativni  materijal o Australiji i njihovoj kulturi , umjetnosti, stanovništvu, biljkama, životinjama, te različite knjige, DVD -e i CD-e.

Korisnici knjižice imat će priliku elektronskim putem čitati knjige koje im nisu dostupne u knjižici "Šime Vučetić". Ovim posjetom ojačat će se kulturna povezanost.

Ubuduće će se održavati predavanja s ciljem boljeg upoznavanja Australije i SAD-a, njihovim kulturno-povijesnim posebnostima i znamenitostima.  
 

Pročitajte još

OČARAVAJUĆ PRIZOR Duga se nadvila nad Rijeku dubrovačku

Dulist

PORUKE MATURANATA ‘I gimnazijalci i ekonomisti, a opet nikakve koristi’

Dulist.hr

JEDINSTVENA TURA Što to krije ‘Neispričani Ston’?

Dulist