Županija

U TIJEKU RADOVI ODRŽAVANJA Župa dubrovačka priprema se za kišnu sezonu

U TIJEKU RADOVI ODRŽAVANJA Župa dubrovačka priprema se za kišnu sezonu

Predstavnici Općine Župa dubrovačka i predstavnici Hrvatskih voda, Vodnogospodarske ispostave Dubrovnik održali su u petak radni sastanak u prostorijama Općine Župa dubrovačka.

Tema sastanka bila je planiranje radova i ulaganja u održavanje javnog vodnog dobra u 2020. godini na području Općine Župa dubrovačka. Radovi održavanja javnog vodnog dobra, potoka i bujica za 2020. godinu sastoje se od: provedbe sječe šiblja i stabala iz korita bujica, uklanjanje nanosa i naplavina iz korita bujica te popravaka postojećih regulacijskih gradnji (kamenih suhozida). Cilj radova je osigurati protočnost korita bujica za evakuaciju velikih voda i spriječiti štetno djelovanja erozije uzrokovane silovitim tokom vodenih bujica.

Navedeni radovi održavanja u Općini Župa dubrovačka izvode se na sljedećim lokacijama: Taranta, Blato, Mala Rijeka, Mlati, Petrača, Kantule, Žuvinjak, Vrelo, Franov potok, Pokrovište, Goričica, Bizuran. Nakon sastanka, predstavnici Općine i Hrvatskih voda obišli su lokacije na kojima se već izvode radovi.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist