Zanimljivosti

Predstavljena ‘Kuća meda’ u Majkovima

Predstavljena 'Kuća meda' u Majkovima

Predstavnicima putničkih agencija predstavljena je Kuća meda u Majkovima, kao jedna od destinacija u Dubrovačkom primorju gdje bi turisti mogli čuti i doživjeti priču o medu i ostalim tradicijskim proizvodima naše županije.

  Kuća meda s radom je počela ovo ljeto, a cilj je za iduću sezonu uvrstiti je u 'turističke ture' kao specifičnu ruralnu ponudu. Zajedno s novouređenim vidikovcem s kojeg se pruža jedinstven pogled na Elafite i Herpetološkim staništem ugrožene riječne kornjače u Majkovima te ostalim posebnostima Dubrovačkog primorja, poput značajnih lokaliteta sa stećcima, ovako obogaćenom ponudom otvaraju se nove mogućnosti za razvoj ruralnog turizma. U planu je još i sadnja novih polja lavande te proizvodnja eteričnih ulja i otvaranje seoskog domaćinstva.
Kuća meda i tradicijskih proizvoda Majkovi smještena je u nekadašnjoj školi, koja je u potpunosti obnovljena i opremljena kroz projekt SeeNet, kojeg  na području Dubrovačko-neretvanske županije provodi Regionalna razvojna agencija DUNEA. Obnovljen je krov i unutarnji prostori, koji su opremljeni namještajem i informatičkom opremom, a ujedno su tiskane i promotivne brošure.
Na prezentaciji turističkim agencijama domaćin je bio načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić koji je istaknuo turističke potencijale ovog područja, o aktivnostima koje je provela DUNEA govorila je Franica Miloš dok je o zanimljivom životu pčela pričao pčelar Pero Dobroslavić. Jedan dio te priče može se vidjeti i kroz predmete izložene u Kući meda, dok je posebna atrakcija staklena košnica sa živim pčelama.
Druga prezentacija za agencije organizira se sutra, utorak 15. listopada, u 10 sati i 30 minuta.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist