Grad

Predstavljena knjiga „Rethinking corporate governance“

OFEL predstavljanje knjige

U sklopu međunarodne OFEL konferencije o korporativnom upravljanju jutros je na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju predstavljena knjiga „Rethinking corporate governance“.

Urednici ovog vrijednog izdanja su prof. dr. sc. Darko Tipurić, izv. prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž sa Sveučilišta u Dubrovniku te doc. dr. sc. Najla Podrug s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a objavljeno je u veljači ove godine u suradnji s međunarodnim izdavačem Pearson Education iz Ujedinjenog Kraljestva.

Knjiga je sazdana od izabranih članaka prezentiranih na prvoj međunarodnoj OFEL konferenciji o korporativnom upravljanju koja je održana u travnju prošle godine u Dubrovniku i sastoji se od 17 integriranih i sintetiziranih studija o korporativnom upravljanju koje je napisalo 37 autora iz 9 zemalja (Brazil, Hrvatska, Finska, Italija, Lihtenštajn, Malta, Meksiko, Srbija i Španjolska).

– Knjiga je rezultat uspješnog rada na prošlogodišnjem OFEL-u i pokazala je kako su ovdje objavljeni najbolji radovi prepoznati i kod uglednog nakladnika Pearson. Knjiga je u ovom trenutku jedna od najvažnijih u području korporativnog upravljanja. Moje kolegice suurednice Podrug i Vrdoljak Raguž dale su velik obol i doprinos kolekciji ovih radova. Neki od autora su došli i na predstavljanje knjige. Mislim da smo ovim dali jednu potpuno drukčiju sliku koliko je moguće hrvatsku znanost okrenuti preko granice i razvijati je ne samomprema unutra, već i dokazati da smo sposobni upravljati i organizirati ne samo znanstvene konferencije, nego i ovakva editorska izdanja koja su prepoznata u svijetu – kazao je jedan od urednika izdanja prof. dr. sc. Darko Tipurić, dodavši kako je i ovogodišnja OFEL konferencija jedan korak naprijed, jer je okupila niz uglednih profesora s visokim svjetskim renkingom.

– S ovom OFEL konferencijom očekujemo sve skupa podići na novu, višu razinu. Želimo da Dubrovnik bude centar izvrsnosti korporativnog upravljanja, ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj regiji, nadamo se i u Jugoistočnoj Europi – dodao je Tipurić.

Izv. prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž sa Sveučilišta u Dubrovniku istaknula je kako je Odjel za ekonomiju prošle godine, kao i ove, bio suorganizator konferencije, dok je doc. dr. sc. Najla Podrug s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu bila voditeljica organizacijskog odbora.

– Rodila se ideja da se proberu najkvalitetniji znanstveni radovi, koji su se modificirali, tako da su to zapravo novi znanstveni članci, te objave u knjizi u izdanju međunarodno priznatog izdavača, Pearson Education – istaknula je Vrdoljak Raguž.

– Izdati knjigu s Pearson Education je iznimno veliko priznanje, s obzirom da iz područja menadžmenta, odnosno discipline korporativnog upravljanja, ne postoje knjige koje su izdane u okviru vodećih svjetskih izdavača. Tako da je to zbilja odskočna daska nama za daljni rad u ovom području – kazala je Podrug.

Posebnosti ovog izdanja istaknuli su na predstavljanju i recenzenti knjige prof. dr. sc. Vinko Belak sa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te prof. dr. sc. Aziz Šunje sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist