Kultura

Predstavljena knjiga o vremenima ‘kada smo turiste nazivali gostima’

Lukša Lucijanović knjiga

Večeras se na Sveučilišnom kampusu održalo predstavljanje knjige Lukše Lucijanovića ‘ Povijest dubrovačkog hotelijerstva’.

Knjigu su predstavili Ivan Viđen i Milan Perić, program je vodio Sebastijan Vukasović, a na gitari je okupljene zabavio Marin Lucijanović.

– Dubrovčani su oduvijek osluškivali što njihovi gosti žele, i to im nudili. Kao i dvije prethodne knjige, ova knjiga je mozaik i kolaž i ona se tako i čita. Tu je jako puno interesantnih, toplih i zanimljivih minijatura o pojedinim hotelima, svratištima i pansionima kako li su se već tad zvali – rekao je Ivan Viđen.

Knjiga je posvećena dvama obljetnicama – stotinu godina od otvaranja hotela Excselsior i sto godina od otvaranja hotela Lapad.

– Lukša, hvala ti lijepa i nemoj nas zaboraviti, te nas ugodno iznenadi u skoroj budućnosti s još nekom ovako odličnom knjigom, i da svi oni koji su danas došli u naš grad, u našu destinaciju vide da turizam ipak nije hotelijerstvo i ugostiteljstvo počelo njihovim dolaskom, već da je ono ovdje započelo davnih dana – kazao je Milan Perić te nadodao da Lukši želi dobro zdravlje, i još dobrih knjiga za dobrobit Grada i mlađih generacija.

Knjiga ‘Povijest dubrovačkog hotelijerstva’ koja se večeras mogla kupiti po promotivnoj cijeni od 100 kuna, podijeljena je u tri dijela. U prvom dijelu piše o Dubrovačkoj Republici pa sve do drugog svjetskog rata, u drugom do domovinskog rata, a treći dio je posvećen stvarima zaslužnim za razvoj hotelske industrije.

– Prihod od prodaje knjiga uložit ću u novu knjigu koju sam već napisao, i već je dugo pišem jer uvijek radim paralelno. Knjiga će biti o ugostiteljstvu – rad hotela, restorana i kafana od Dubrovačke Republike do danas, rekao je autor i poručio: Kupite mi knjigu!

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist