Kultura

Predstavljena ‘Autobiografija’ Mata Celestina Medovića

‘Autobiografija – novootkriveni rukopisi’ velikog hrvatskog slikara moderne Mata Celestina Medovića predstavljena je ovog utorka u Dvorani Pape Ivana Pavla II.

Ovo vrijedno izdanje, već najavljeno kroz nekoliko promocija ‘novootkrivenih tekstova’ Celestina Medovića održanih proljetos u Dubrovniku i ovo ljeto u Kuni, nakon nekoliko najava objavilo je navedeno društvo koje i nosi njegovo ime, priredili su je, likovno obikovali i pogovorima popratili akademik Luko Paljetak i dr. Antun Karaman, fotografije su snimali Neven Fazinić i Miho Skvrce, koji ih je i obradio za knjigu, korekturu su učinili Luko i Anamarija Paljetak, a stručni suradnik bio je Marin Ivanović.

O samoj knjizi uvodno je govorio Marin Ivanović, a zatim i najzaslužniji za njeno objavljivanje, dr. Antun Karaman koji se, kao i prije nekoliko tjedana u Kuni pelješkoj, gdje je nedavno predstavljena knjiga, posebno osvrnuo na onaj slikarski dio sačuvanih autobiografskih zapisa, te akademik Luko Paljetak koji je s dr. Karamanom sačuvane rukopise  transkriptirao – prepisao, naglasivši neke važne životne odluke slikara, ali i svećenika Medovića. U promociji su sudjelovali i Maja Vodopić te klapa Divna.

Pročitajte još

‘IZA IGARA’ MARKA ERCEGOVIĆA Svaka fotografija je mali teatar

Dulist.hr

VELIKI INTERES PUBLIKE Dodatna izvedba ‘Balkanskog špijuna’ na 70. Igrama

Dulist

PRIPOVJEDAONICA JASNE HELD Mališani uživali u pričama dubrovačkog kraja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija