Kultura

Predstavljen prvi višejezični vodič za djecu

Predstavljen prvi višejezični vodič za djecu

„Dubrovnik za djecu“ prvi mali višejezični vodič za djecu kroz Dubrovnik, na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku predstavljen je ove subote u čitaonici Narodne knjižnice Grad.  

Slikovnica „Dubrovnik za djecu“ autora Nikše Selmanija i Marija Novaka prvi je mali višejezični vodič za djecu kroz stari Dubrovnik u kojoj mačak Baro, na djeci zabavan i poučan način, priča priču o Gradu i njegovim stanovnicima.
 
U promociji je uz autore sudjelovala i Renata Zlatković, dubrovačka spisateljica za djecu i mlade, a okupljenu djecu, njihove roditelje razveselio je glazbeni sastav Vrtuljak.

Mario Novak tom je prigodom istaknuo kako je na ideju za pisanje jedne ovakve slikovnice, koja je namijenjena za djecu  od 4. do 9. godine života, došao kada je trebao kao vodič kroz Grad provesti roditelje sa dvije djevojčice.

– Nisam znao kako bi djevojčicama predstavio Grad. Ubrzo sam shvatio da nema ovakvih slikovnica. Napisao sam projekt, prilagodili smo tekst profesorice Kitty Jurice Korda, a ilustrator je bio Nikša Selmani. Važan momenat u slikovnici ima mačak Baro. Jer u našem Gradu ima puno mačaka kojima se stranci dive, koje su dobro ugojene a svaka od njih ima i svoj restoran u kojem se hrani. Za dizajn je zaslužan Luko Piplica – istaknuo je Novak. 

– Željeli smo da ovo bude vodič kako za djecu izvanka koja dolaze u naš Grad tako i za našu djecu koja danas rijetko dolaze u Grad unutar zidina, a također malo o njima znaju – zaključio je Selmani.
 

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist