Natrag
19.6.2018 10:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

Predstavljen Akcijski plan projekta ‘Respect The City’

19.2.2018 @ 17:34 Dulist Grad
7;7

Podijelite:

Inicijalni sastanak Savjetodavnog vijeća projekta Respect The City  održan je danas u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika.

Sastanak je održan uz nazočnost gradonačelnika Mata Frankovića, zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić i državnog tajnika u Ministarstvu turizma Frana Matušića.

Voditelj projekta Ranko Milić, priznati ekspert za pitanja održivog turizma i savjetnik za strateški, projektni, poslovni i institucionalni razvoj, brojnim dionicima privatnog i javnog sektora uključenim u ovo savjetodavno tijelo predstavio je osnovne postavke inicijative kao i mogućnosti uključenja u projekt te u konačnici izložio Akcijski plan za razdoblje 2018. – 2020. godine.

Članovima Savjetodavnog vijeća putem upitnika omogućeno je davanje pisanih komentara i primjedbi na svaki pojedini aspekt programa te se od njih očekuje da aktivno sudjeluju u stvaranju sektorskih radnih skupina koje će ponuditi mjere rješavanja hitnih problema, dijelom primjenjivih i u 2018. godini. Osnovna namjena Savjetodavnog vijeća jest definirati prioritetne kratkoročne, srednjoročne i dugoročne ciljeve održivog razvoja turizma.

– Postoje kratkoročne mjere koje i sami uvodimo poput razgovora s cruise kompanijama, ali turizam kao našu temeljnu gospodarsku granu trebamo promatrati dugoročno i ovaj projekt pomoći će nam da dođemo do jasnih strateških odrednica. Ono što je ključno jest da ne smijemo postati žrtvama svog vlastitog uspjeha, a rješenje problema je na nama – kazao je Franković.

– Vi ste nositelji ovog projekta i donosite stručnu, ali i političku čvrstinu koja će biti jamac da se odluke koje donesemo provode bez obzira tko je na čelu grada – poručio je.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić ovom prilikom izvijestila je Savjetodavno vijeće da je nakon provedenih usuglašavanja, u kojima su sudjelovali i klubovi vijećnika, izrađena finalna verzija Strategije razvoja turizma Grada Dubrovnika te da će ista uskoro biti upućena Gradskom vijeću na raspravu i donošenje.

Podsjetimo, prepoznajući potrebu hitnog, ali i sustavnog djelovanja prema održivijim modelima razvoja grada i njegovog turizma, Grad Dubrovnik je pokrenuo inicijativu Respect the City, a sve u cilju pozicioniranja Dubrovnika kao međunarodne destinacije održivog i odgovornog turizma. Svoju punu realizaciju projekt će imati u 2019. godini, dok će se tijekom 2018. godine provoditi nekoliko probnih faza kako bi se adresirale sve mjere i aktivnosti unutar projekta koje će biti potrebno provesti.

Komentari





O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana