DuList IN

Predstavljanje monografije o omiškom klapskom festivalu u Lazaretima

Festival dalmatinskih klapa Omiš u suradnji s Folklornim ansamblom Linđo organizira promociju Monografije ‘FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 1967 – 2016’ autorice Herci Ganza.

Promocija će se održati u Dubrovniku u subotu, 27. travnja 2019. godine, u Lazaretima (Linđova lađa) s početkom u 16.30 sati. Ovu vrijednu publikaciju predstavit će maestro Krešimir Magdić, maestro Dušan Šarac, urednik prof. Mijo Stanić i autorica prof. Herci Ganza. U programu će sudjelovati ženska klapa Skontradura iz Dubrovnika i muška klapa Grdelin iz Zagreba. Na dan promocije Monografija će se prodavati po akcijskoj cijeni od 200 kuna.

U pet poglavlja, na 566 stranica, knjiga kronološki prati nastanak i razvoj FDK Omiš, ne izostavljajući ni jedno bitno klapsko ime. U posebnim okvirima obrađeni su brojni pojedinci, utemeljitelji, ravnatelji, članovi Festivalskog vijeća, klape, pjevači, klapski voditelji i mnogi drugi. U posebnim okvirima izdvojeni su članci i citati iz brojnih medija i tiskovina. Fotografije u knjizi popraćene su detaljnim legendama gdje god se moglo doći do točne informacije. Monografija je pisana tako da čitatelj ne mora nužno pratiti njezin kompletan sadržaj; on može čitati svaki tekst, svaki okvir kao zasebnu cjelinu. Korist koju je imao rad na stvaranju knjige je višestruka. Rekonstruirani su podaci, složena je festivalska arhiva, digitalizirane su fotografije i dokumenti, prikupljena je periodika. Sve to poslužit će kao neizostavna baza podataka budućim klapskim istraživačima. Ova monografija nije samo povijest Festivala; ona je i povijest jednog razdoblja grada Omiša, priča o njegovim građanima, volonterima, entuzijastima, priča o klapama, laureatima, vrsnim pjevačima.

Pročitajte još

KAKO SE MAŠKARAVAJU NAŠI POZNATI? Kreativnim maskama i originalnim idejama čuvaju duh karnevala

Dulist

Male maškare na Grudi oduševile i staro i mlado

Dulist

ATELIER LELLA DESIGN Dubrovačka dizajnerica Džemila Dilberović otvorila vrata svoje nove butige

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija