DuList IN

Predstavljanje monografije o omiškom klapskom festivalu u Lazaretima

Festival dalmatinskih klapa Omiš u suradnji s Folklornim ansamblom Linđo organizira promociju Monografije ‘FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 1967 – 2016’ autorice Herci Ganza.

Promocija će se održati u Dubrovniku u subotu, 27. travnja 2019. godine, u Lazaretima (Linđova lađa) s početkom u 16.30 sati. Ovu vrijednu publikaciju predstavit će maestro Krešimir Magdić, maestro Dušan Šarac, urednik prof. Mijo Stanić i autorica prof. Herci Ganza. U programu će sudjelovati ženska klapa Skontradura iz Dubrovnika i muška klapa Grdelin iz Zagreba. Na dan promocije Monografija će se prodavati po akcijskoj cijeni od 200 kuna.

U pet poglavlja, na 566 stranica, knjiga kronološki prati nastanak i razvoj FDK Omiš, ne izostavljajući ni jedno bitno klapsko ime. U posebnim okvirima obrađeni su brojni pojedinci, utemeljitelji, ravnatelji, članovi Festivalskog vijeća, klape, pjevači, klapski voditelji i mnogi drugi. U posebnim okvirima izdvojeni su članci i citati iz brojnih medija i tiskovina. Fotografije u knjizi popraćene su detaljnim legendama gdje god se moglo doći do točne informacije. Monografija je pisana tako da čitatelj ne mora nužno pratiti njezin kompletan sadržaj; on može čitati svaki tekst, svaki okvir kao zasebnu cjelinu. Korist koju je imao rad na stvaranju knjige je višestruka. Rekonstruirani su podaci, složena je festivalska arhiva, digitalizirane su fotografije i dokumenti, prikupljena je periodika. Sve to poslužit će kao neizostavna baza podataka budućim klapskim istraživačima. Ova monografija nije samo povijest Festivala; ona je i povijest jednog razdoblja grada Omiša, priča o njegovim građanima, volonterima, entuzijastima, priča o klapama, laureatima, vrsnim pjevačima.

Pročitajte još

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Uživajte u klapskoj pjesmi i večerima serenade

Dulist

‘NEMA TE SVIT’ Ovaj spot poseban je za mladu pjevačicu Domenicu

Dulist

HIR-ovci isplovili na istok, sljedeća stanica – Fidži

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija