DuList IN

PREDSTAVLJANJE KNJIGE Dugogodišnja veza Damira Fabijanića s Dubrovnikom

Nekada davno… prije punih 30 godina, započela je moja veza s Dubrovnikom. Baš poput bajke, s usponima i padovima. Osobna i neovisna priča, svima usprkos – ovim je riječima fotograf Damir Fabijanić pozvao na trećeg i potpuno obnovljenog te dopunjenog izdanja knige ‘Dubrovnik…’ ovog četvrtka 18. travnja 18 sati u palači Sponza.

U ovoj se knjizi može provjeriti koliko je aktualna i danas. Ovaj diplomirani inženjer strojarstva po obrazovanju, od 1989. do danas fotografskim radom neprestano prati Dubrovnik i okolicu, s posebnom pažnjom u dramatičnim ratnim vremenima (1991–92).

Fotografijom se intenzivno bavi od 1973, a od 1987. ima status samostalnog umjetnika (freelance photographer). U prvim godinama rada specijalizirao se za arhitektonsku (graditeljsku kulturnu baštinu i suvremenu arhitekturu) i pejzažnu fotografiju, a poslije je realizirao brojne projekte u svim važnim područjima fotografije.

Dugogodišnji je suradnik specijaliziranih institucija, domaćih i stranih časopisa, autor kataloga i monografija, autor brojnih samostalnih, grupnih i tematskih izložbi u Hrvatskoj i u inozemstvu (Europa, Južna Amerika). Za svoj rad dobio je važna stručna priznanja.

Pročitajte još

SUNČANA FOTOGALERIJA A ovako izgleda đir ponedjeljkom…

Dulist.hr

‘DUŠO MOJA, VOLIM TE BUDALO MALO’ Najljepše ljubavne pjesme u izvedbi Paule i Đela Jusića Jr.

Dulist

RAZMIŠLJA O PISANJU KNJIGE Andrija Jarak: ‘Ljudi mi prilaze i govore poznatu kletvu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija