Kultura

PREDSTAVLJANJE KNJIGE Ali spiš ali bdiš? Mire i Vesne Muhoberac

PREDSTAVLJANJE KNJIGE Ali spiš ali bdiš? Mire i Vesne Muhoberac

U izdavačkoj djelatnosti Doma Marina Držića, u utorak, 3. travnja 2018. godine u 11 sati u Domu Marina Držića održat će se predstavljanje knjige Ali spiš ali bdiš? : naše režije Držićevih tekstova u Domu Marina Držića i oko njega : Anno domini 2015., 2016., 2017., i 2018. (povodom obilježavanja 450 godina smrti i 510. godišnjice rođenja) autorica Mire Muhoberac i Vesne Muhoberac.

Kako u predovoru navode urednice i autorice knjige Mira Muhoberac i Vesna Muhoberac, knjigu su koncipirale kao prikaz svojih teatarskih ideja i osvrt na dramaturške zahvate i kazališne predstave koje su režirale na temelju antologijskih Držićevih tekstova u Domu Marina Držića ili u drugim prostorima Grada povezanima s Domom Marina Držića.

-Ideja nam je bila i naslovnim citatom iz Držićeve komediole Venere i Adon potkrijepiti kazališnu iluziju, kao i problematizirati san koji umnogome korespondira s kazališnom fikcijom i ulazom u posebnu dimenziju fikcijskoga obzora.
Držićem se bavimo cijeli život na različite načine, promatrajući ga i istražujući s mnogih profesionalnih motrišta, a ovdje navodimo samo segment svoga rada povezan s dramaturgijom i režijom Držićevih tekstova. Nadamo se da će i naše dramaturško propit(k)ivanje i redateljsko postavljanje Držićevih tekstova pridonijeti brendiranju Dubrovnika kao Držićeva grada, grada jednog od najvećih i najboljih svjetskih dramatičara, Držić-grada – navele su autorice.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist