Natrag
19.3.2019 16:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

Predstavlja se “Zabranjeno sjećanje”

3.11.2011 @ 11:13 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

Knjiga dominikanca Randa Paršića „Zabranjeno sjećanje“ bit će predstavljena u petak, 4. studenog u 19 sati u samostanu sv.Klare u Dubrovniku.

O autobiografiji o. Randa Paršića (1912.-2004.), objavljenoj u izdanju dominikanskog samostana sv.Nikole u Korčuli, govorit će prireditelj knjige p. Frano Prcela, rektor crkve sv.Vlaha don Tom Lučić te starješina samostana u Korčuli p. Anto Bobaš.

Knjiga na 195 stranica, između ostalog, donosi sjećanja o. Paršića na tri progonstva od komunističkih vlasti, godine robije u Dubrovniku, Korčuli, Staroj Gradiški i na Golom otoku te sjećanja na svoje supatnike, posebno svećenike, s kojima je dijelio teške robijaške dane.

„Već sam više puta rekao da svoje progonitelje i mučitelje neću prozivati niti prstom prokazivati. Njihovu nečovječnost prepuštam Božjem smilovanju“, riječi su kojima o. Rando Paršić završava svoja sjećanja, koja obuhvaćaju njegov životni put do kraja 1957. godine.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana