Natrag
26.4.2019 02:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

Predstavlja se ‘Cvijeće u magli’, zbirka poezije Rijada Kambera

30.10.2018 @ 6:41 Dulist Kultura
5;5

Podijelite:

Predstavljanje zbirke poezije „Cvijeće u magli“ Rijada Kambera održat će se u utorak, 30. listopada u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Uz autora knjigu će dubrovačkoj publici predstaviti Adna Hebib, Nada Raič, Jelena Bogdanović, Edi Jertec i Boris Njavro.

Predstavljanje je dio programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u Dubrovačkim knjižnicama.

Rijad Kamber rođen je u Zagrebu 1980. Osnovnoškolsko obrazovanje započeo je u Prijedoru, a nastavio u Sanskom Mostu. Ubrzo je završio u izbjeglištvu, u Babinoj Gredi pored Županje. Njegov otac, prijeratni politolog i politički aktivist, osato je u BiH pridružujući se jedinicama TO BiH, a u listopadu 1992. ubijen je i zakopan u masovnoj grobnici na području Sanskog Mosta. Srednju Mašinsko tehničku školu završio je 2001. godine u Sanskom Mostu, a iste godine upisuje „Fakultet islamskih nauka“ u Sarajevu, gdje 2006. i diplomira. U rujnu iste godine dobio je namještenje vjeroučitelja, mualima i pomoćnog imama pri Medžlisu islamske zajednice u Dubrovniku. Od tada živi i radi u Dubrovniku. Doktorant je na Sveučilištu u Dubrovniku, na poslijediplomskom doktorskom studiju „Povijest stanovništva“.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana