Kultura

PREDSTAVA O MENTALNOM ZDRAVLJU MLADIH ‘Marta i sedam strahova’ u nedjelju u Lazaretima

PREDSTAVA O MENTALNOM ZDRAVLJU MLADIH 'Marta i sedam strahova' u nedjelju u Lazaretima

Predstava o mentalnom zdravlju mladih ‘Marta i sedam strahova’ nastala u produkciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra u suradnji s udrugom BoliMe, a prema tekstu Ivane Vuković i u režiji Natalije Manojlović, gostuje na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama u nedjelju 9. kolovoza, u 21.30 u Lazaretima. Ulaznice su rasprodane.

‘Marta i sedam strahova’ govori o odrastanju jedne prosječne dvadesetogodišnjakinje današnje generacije u formi suvremene bajke, namijenjene, kako kaže podnaslov, „onima koji će odrasti odrastaju ili su odrasli“. Marta je brižno njegovala svoje crne misli, valjala se u svojim strahovima i bez borbe dopuštala vlastitim babarogama da joj remete ritam disanja. Marta je smatrala da se samo ona tako osjeća, a prisvojila je čak i tjeskobu, uzela ju je samo za sebe, ne ostavivši drugima ni mali, mali komadićak. Marta je i tužna i sretna, i osjetljiva i raspoložena, i panična i uzbuđena, i sjetna i vesela, i poletna i zakočena. Katkad se boji, no Marta je izgovorila: „boli me“.

Andreja Jandrić i Matija Čigir igraju Martu i Svjetioničara, dok se kao personificirani strahovi na video projekcijama pojavljuju Jerko Marčić, Sreten Mokrović, Adrian Pezdirc, Alma Prica, Anđela Ramljak, Damir Šaban i Petar Vrbanić Đula. Ostatak autorske ekipe čine kostimografkinja Ana Fucijaš, autor videoprojekcija Miro Manojlović, oblikovatelji svjetla Alen Marin i Anton Modrušan, snimatelj videomaterijala Aron Kovačić, snimatelji tona Branko Puceković i Filip Kovačić, dok je producentica predstave Romana Brajša, a asistentice produkcije Hana Zrnčić Dim i Laura Pribanić.

Suradnja KunstTeatra s udrugom BoliMe realizirana je u okviru projekta „Kufer x BoliMe – Pričamo o Marti i sedam strahova“ koji, uz potporu programa Razvoj publike Ministarstva kulture, obuhvaća zajedničku preventivnu kampanju s ciljem promocije mentalnog zdravlja mladih. Predstava „Marta i sedam strahova“ realizirana je uz podršku Ministarstva kulture, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 te se moli publiku da se pridržava istih.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist