DuList INKultura

PREDSTAVA ‘A JE TO’ Dubrovnik ugošćuje dvojicu nespretnih Čeha!

PREDSTAVA 'A JE TO' Dubrovnik ugošćuje dvojicu nespretnih Čeha!

Predstava ‘A je to!’ nastala u koprodukciji zagrebačkog Gradskog kazališta Trešnja i tvrtke Nu:Write Theatre Festival Zagreb ove subote 28. siječnja gostuje u Dubrovniku u dvorani hotela Rixos Libertas u dva termina 11 i 17 sati.

Jedinstveno djelo osmišljeno uz 40. obljetnicu nastanka kultnog češkog animiranog filma premjerno je izvedeno u svibnju prošle godine prema ideji Davora Praha, jednog od producenata predstave.

– Predstava je zapravo sačinjena od čistog pokreta i glazbe. Jednako je privlačna starijoj publici kao i najmlađima. Scenski pokret osmislio je Jonny Hoskins, profesor glume i pokreta iz Engleske koji je zapravo profesionalni klaun i s kojim smo ogolili ovaj animirani film. Ako bolje promotrite možete vidjeti da su Pat i Mat zapravo dva klauna – pojašnjava Prah koji je suradnju s profesorom Hoskinsom ostvario s obzirom da je dotični predavao scenski pokret na ‘The Oxford School of Drama’. Učenik mu je   bio i Marko Cindrić, glumac koji u predstavi utjelovljuje Mata.

Pustolovinu dvojice prijatelja na obali Jadrana osmislio je Mario Kovač, redatelj i dramaturg predstave koji je publici poznat između ostalog i po tome što je i ranije adaptirao animirana djela za kazališne daske.

– Cijeli autorski tim potrudio se učiniti predstavu što vjernijom originalu. Animirani film je dio odrastanja cijele moje generacije i zaista je specifičan, jasan i izričit. Nismo htjeli izmišljati toplu vodu. Zapravo, priča je formirana od više fragmenata koji slijede dramaturgiju samog crtića. Pozivam ovom prilikom roditelje, nastavnike i djecu da dođu pogledati predstavu. Sigurno će se zabaviti, nasmijati i prepoznati neke stvari koje nas svakodnevno okružuju – kaže redatelj Kovač ističući kako je ova predstava zanimljiva predškolskom uzrastu koji je u kazalištu često zanemaren.

Ulaznice za dubrovačku izvedbu predstave ‘A je to!’ po cijeni od 60 kuna u prodaji su online na ulaznice.hr i lokalnim prodajnim mjestima u Dubrovniku među kojima su poslovnica Elite Travel – Vukovarska 174, Hotel Petka – Obala Stjepana Radica 38, Rixos Libertas – Liechtensteinov put 3 i TISAKmedia Dubrovnik – Brsalje 9.

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist