Crna kronikaUrednički izbor

Predsjednik PK Jug Stanko Manenica osumnjičen za pronevjeru 1,3 milijuna kuna

Predsjednik PK Jug Stanko Manenica osumnjičen za pronevjeru 1,3 milijuna kuna

Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršila je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom, predsjednikom jednog sportskog kluba iz Dubrovnika. Iz neslužbenih izvora doznajemo kako je riječ o Stanku Manenici, predsjedniku Plivačkog kluba Jug.

Za njega je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u razdoblju od 2012. do 2018. godine počinio više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta kao što su zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene i poslovne isprave kao i kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, utvrđena je sumnja da je 55-godišnjak, kaznena djela počinio na način da je u spomenutom vremenskom razdoblju, posuđivao novčana sredstva sportskog kluba vlastitim trgovačkim društvima u kojima je odgovorna osoba, a da sredstva nisu vraćena već je na ime namirenja duga ispostavljao neistinite račune za pružene zaštitarske, prijevozničke i ugostiteljske usluge. Također je osumnjičeni na različite načine prisvajao novčana sredstva ostvarena vlastitom djelatnošću kluba koristeći neistinite putne naloge i neistinite račune hotelskog smještaja. Na navedeni način 55-godišnjak je sebi i vlastitim trgovačkim društvima pribavio imovinsku korist u iznosu od preko milijun i 300 tisuća kuna.

Kaznena prijava, za navedena kaznena djela, dostavljena je Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Pročitajte još

Napravio niz prekršaja, odbio test na droge pa kažnjen s 2.250 eura

Dulist

Policija došla pretražiti obiteljsku kuću, ispred 40-godišnjak prodavao heroin

Dulist

U Stonu spriječeno krijumčarenje većeg broja stranih državljana

Dulist