Politika

PREDSJEDNIČKI IZBORI ‘Topi’ se prednost Kolinde Grabar-Kitarović

PREDSJEDNIČKI IZBORI 'Topi' se prednost Kolinde Grabar-Kitarović

Da se ovoga vikenda održava prvi krug predsjedničkih izbora, Kolinda Grabar-Kitarović osvojila bi 28,5 posto glasova, Zoran Milanović 24,8 posto, a na trećem mjestu je Miroslav Škoro s 18,2 posto.

Podaci su to HRejtinga kojeg prenosi HRT te predstavlja rezultate koje bi u prvom krugu predsjedničkih izbora mogli ostvariti potencijalni predsjednički kandidati.

Nema promjena u poretku troje vodećih kandidata za koje birači smatraju da bi bili najbolji izbor za predsjednika države, međutim odnosi snaga znatno su se promijenili. No topi se prednost Kolinde Grabar-Kitarović.

Ako se povuče paralela s jučerašnjim rezultatima HRejtinga, vidljivo je da i Zoran Milanović i Grabar-Kitarović uživaju gotovo identičnu potporu birača kao i njihove matične stranke. Mislav Kolakušić na četvrtom je mjestu s 8,6 posto glasova ovaj mjesec.

Od 2 posto do 4 posto glasova dobivaju tri potencijalna kandidata Dejan Kovač 3,2 posto, Ivan Pernar 2,7 posto, Dalija Orešković 2,6 posto.

Vlahu Orepića bi izabralo 1,3 posto birača, a Katarinu Peović i Tomislava Panenića neznatnih 0,5 posto.

Na ostale otpada 1,9 posto glasova birača, a neodlučnih nema mnogo 7,1 posto. Velika se promjena dogodila tijekom ljeta u odnosima kandidata koji prema HRejtingu prednjače u pretkampanji, i od kojih se naravno i očekivalo da će privući najveći broj birača.

Izvor: HRT

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist