Aktualno

Predsjednica odlikovala Stijepa Butijera Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića

Dubrovački arhitekt Stijepo Butijer odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je uručila Butijeru odlikovanje za osobite zasluge u prostornom planiranju i razvoju te izradi niza projekata od posebnog značaja za Republiku Hrvatsku, a u prigodi obilježavanja Dana državnosti.

-Vaši su uspjesi prije svega izraz domoljublja jer ste svojim radom pridonijeli jačanju ugleda Hrvatske te poticanju izvrsnosti i širenju pozitivnih vrijednosti našeg društva – kazala je predsjednica Grabar-Kitarović, dodavši kako se dodjelom odlikovanja i priznanja izražava zahvalnost i poštovanje prema naporima i odricanjima koji su urodili rezultatima i iznimnim uspjesima odlikovanih u različitim područjima.

Stijepo Butijer bio je jedan od dva arhitekta koji su bili bliski suradnici bivše gradonačelnice, a sada Europarlamentarke Dubravke Šuice. U njenom mandatu bio je prvi planer Dubrovnika kao član tadašnjeg Gradskog poglavarstva za prostorno planiranje te predsjednik Državnog savjeta za prostorno uređenje.

Izvor: Ured Predsjednice 

Pročitajte još

PROČELNIK DŽIVO BRČIĆ Planiramo uvesti topli obrok u sve škole

Maria Prkut

I gradonačelnik nezadovoljan radovima ispred GOŠK-a, odgovornima izrečene opomene

Dulist

SUGRAĐANI RAZOČARANI Ambiciozno najavljen trg ispred GOŠK-a potpuni je promašaj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija