Kultura

Prednosti i ljepote života u Hrvatskoj u knjizi Paula O’Gradya

Prednosti i ljepote života u Hrvatskoj u knjizi Paula O'Gradya

Irac s hrvatskom adresom, Paul O’Grady predstavio je dubrovačkoj publici svoju novu knjigu ‘Moj brod je Hrvatska’ u utorak, 17. travnja, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Autor ukazuje na mnoge poveznice između Hrvatske i Irske te na osebujan način objašnjava zašto je prije petnaest godina došao i ostao u Hrvatskoj. U svojoj priči, koju više doživljava kao razgovor s čitateljem, govori o perspektivi života u Hrvatskoj.

Uz autora u promociji su sudjelovali urednica knjige, Anita Benčec Nikolovski te mladi Dubrovčanin Marko Žmirak kao „primjer dobre prakse“, budući da se nakon studiranja u inozemstvu i poslovnih ponuda iz stranih zemalja vratio u rodni grad. Predstavljanje je moderirala Matija Nenadić. Žmirak mladima najviše zamjera inertnost, dok je O’Grady istaknuo kako je osnovna poruka knjige vjera u sebe.

„’Moj brod je Hrvatska’ nije knjiga za svakoga. Ova je knjiga za ljude koji žele uhvatiti povoljan vjetar, za one koji ponosno zajedno s Paulom dižu njegovo omiljeno hrvatsko pivo na zdravicu, a ujedno znaju kakvu veličinu to ime nosi” – u predgovoru knjige ističe književnica Bojana Meandžija.

O’Gradyjeva knjiga nastala je iz istoimenog projekta, “Moj brod je Hrvatska”, koju autor i nakladnička kuća “Alfa” provode kroz motovacijske radionice za učenike osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske kako bi učenike osnažili da se susreću s izazovima života i jasno im istaknuli koje su to prednosti i ljepote života u Hrvatskoj. Predstavljanje knjige organizirale su Dubrovačke knjižnice i nakladnička kuća “Alfa”.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist