Politika

“Predizborno kopanje poći će u prošlost!”

Dubrovački ogranak Hrvatskih laburistista – Stranka rada poslali su priopćenje u kojem su se osvrnuli na sve građevinske radove koji su u tijeku u predizborno vrijeme.

„Predizborno raskopavanje gradskih ulica koje provodi gradonačelnik, a svojom šutnjom „amenuje“ njegov zamjenik za komunalne poslove i ujedno kandidat za gradonačelnika, osim što je otvorilo pitanje sukoba interesa zbog tvrtke VIAM koja radi kao podizvođač na nizu projekata, pokazalo je kako se svemu prilazi bez strategije i plana.

Naime, umjesto da je na početku mandata napravljen plan obnove cesta i da se dinamika radova rasporedila na način da ne izaziva potpuni prometni kolaps u par mjeseci, aktualna gradska vlast sve je projekte, od kojih je većina upitne kvalitete, zbila u predizbornu i izbornu kampanju. Vrijeđajući pamet vlastitih sugrađana, gradonačelnik, u maniri svoje prethodnice, smatra  kako su građani ovog Grada naivci koje je moguće impresionirati bagerima i kamionima, pa makar i onima vlastitog brata, i tako dobiti još jedan mandat.

Nakon vratolomija u Sustjepanu, gdje je cesta prikladnija za terenska vozila i čiji se završetak čeka – u kampanji dakako, gradonačelnik je raskopao Gruž, Lapadsku obalu, Batalu i Ilijinu glavicu, a radovi se odvijaju i na nogostupu ulice Iva Vojnovića. Tako da je ulazak u Grad, dolazak na posao i odlazak, postao prava avantura.

Činjenica da radove izvodi tvrtka VIAM, koju je gradonačelnik u prošloj kampanji obećao prodati kako mu ne bi stvarala probleme i prozivke zbog sukoba interesa, nikoga od koalicijske vlasti posebno ne brine. Ne brine to ni opoziciju jer su i oni imali svoje omiljene građevinare, pa stoga i oni šute.

Ipak, čudi da se gradonačelnika ne proziva ni za očite jeftine predizborne trikove, koji su možda prolazili u nekim prošlim vremenima, pa ni za egzibicije koje pritom izvodi – poput nezavršavanja ceste u Sustjepanu, naknadnog osmišljavanja pothodnika na Ilijinoj glavici, kojega nema ni u projektu ni u građevinskoj dokumentaciji, vječnog zaklinjanja u „posljednje pucanje cijevi„ na Lapadskoj obali koja nikako da se završi. Zaista jadno i tužno!

Kada mi Hrvatski laburisti preuzmemo odgovornost za upravljanje Gradom, predizborno kopanje poći će u prošlost. Uskoro ćemo javnosti objaviti projekte koje planiramo realizirati iz oblasti prometa, pa ćemo ih sustavno, prema prioritetima, odrađivati tijekom četverogodišnjeg mandatnog razdoblja , a ne samo u vrijeme predizbornih nadmudrivanja pokušavajući tako kompenzirati pasivnost tijekom cijelog mandata.“

Pročitajte još

REZULTATI CRODEMOSKOPA Kome raste, a kome pada popularnost?

Dulist

Šuica dobila podršku odbora EU parlamenta, čestitao joj Plenković

Dulist

Šuica danas na saslušanju pred Europskim parlamentom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija