Politika

“Predizborno kopanje poći će u prošlost!”

"Predizborno kopanje poći će u prošlost!"

Dubrovački ogranak Hrvatskih laburistista – Stranka rada poslali su priopćenje u kojem su se osvrnuli na sve građevinske radove koji su u tijeku u predizborno vrijeme.

„Predizborno raskopavanje gradskih ulica koje provodi gradonačelnik, a svojom šutnjom „amenuje“ njegov zamjenik za komunalne poslove i ujedno kandidat za gradonačelnika, osim što je otvorilo pitanje sukoba interesa zbog tvrtke VIAM koja radi kao podizvođač na nizu projekata, pokazalo je kako se svemu prilazi bez strategije i plana.

Naime, umjesto da je na početku mandata napravljen plan obnove cesta i da se dinamika radova rasporedila na način da ne izaziva potpuni prometni kolaps u par mjeseci, aktualna gradska vlast sve je projekte, od kojih je većina upitne kvalitete, zbila u predizbornu i izbornu kampanju. Vrijeđajući pamet vlastitih sugrađana, gradonačelnik, u maniri svoje prethodnice, smatra  kako su građani ovog Grada naivci koje je moguće impresionirati bagerima i kamionima, pa makar i onima vlastitog brata, i tako dobiti još jedan mandat.

Nakon vratolomija u Sustjepanu, gdje je cesta prikladnija za terenska vozila i čiji se završetak čeka – u kampanji dakako, gradonačelnik je raskopao Gruž, Lapadsku obalu, Batalu i Ilijinu glavicu, a radovi se odvijaju i na nogostupu ulice Iva Vojnovića. Tako da je ulazak u Grad, dolazak na posao i odlazak, postao prava avantura.

Činjenica da radove izvodi tvrtka VIAM, koju je gradonačelnik u prošloj kampanji obećao prodati kako mu ne bi stvarala probleme i prozivke zbog sukoba interesa, nikoga od koalicijske vlasti posebno ne brine. Ne brine to ni opoziciju jer su i oni imali svoje omiljene građevinare, pa stoga i oni šute.

Ipak, čudi da se gradonačelnika ne proziva ni za očite jeftine predizborne trikove, koji su možda prolazili u nekim prošlim vremenima, pa ni za egzibicije koje pritom izvodi – poput nezavršavanja ceste u Sustjepanu, naknadnog osmišljavanja pothodnika na Ilijinoj glavici, kojega nema ni u projektu ni u građevinskoj dokumentaciji, vječnog zaklinjanja u „posljednje pucanje cijevi„ na Lapadskoj obali koja nikako da se završi. Zaista jadno i tužno!

Kada mi Hrvatski laburisti preuzmemo odgovornost za upravljanje Gradom, predizborno kopanje poći će u prošlost. Uskoro ćemo javnosti objaviti projekte koje planiramo realizirati iz oblasti prometa, pa ćemo ih sustavno, prema prioritetima, odrađivati tijekom četverogodišnjeg mandatnog razdoblja , a ne samo u vrijeme predizbornih nadmudrivanja pokušavajući tako kompenzirati pasivnost tijekom cijelog mandata.“

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist