Politika

Predizborni skup nakon komemoracije!?

Pojedini kandidati za gradonačelnika Dubrovnika na predstojećim lokalnim izborima iskoristili su dolazak ministra Siniše Hajdaš Dončića (koji je u Grad stigao na komemoraciju za bivšeg američkog ministra trgovine Rona Browna) za izbornu kampanju.

Tu se posebno istaknuo gradonačelni Andro Vlahušić koji je pred Memorijalnom kućom R. Brown naglasio da je u pregovorima s Croatia Airlines-a te da je u protekla tri mjeseca iskorišteno jako malo novaca za „Zračni most“ te da bi uskoro vrijeme mogli očekivati da građani plaćaju samo 100 kuna kartu do Zagreba.

Gradonačelnik je s ministrom Hajdaš Dončićem razgovarao i o koncesiji nad žičarom za Srđ te se uskoro vrijeme mogu očekivati pregovori Grada Dubrovnika s Excelsior nekretninama kako bi građani istakao je Vlahušić mogli s žičarom na Srđ za svega 10 kuna za građane koji imaju Libertasov pokaz.

– Na taj način promoviramo mnogo stvari, a jedna od važniji stvari je da bi se povećao broj građana koji bi koristili javni gradski promet i na taj način bi se smanjile i gradske gužve – kazao je Vlahušić.

Ministar pomorstva, prometa i infrastruktura Hajdaš Dončić osvrnuo se i ovom prigodom i na povezivanje Dubrovnika s ostatkom Hrvatske te istakao kako Pelješki most nije odbačen, ali niti ostale mogućnosti. U obzir dolazi izgradnja Pelješkog mosta rafiniranog koji bi bio jeftiniji od 30 do 50 posto. Drugo rješenje, rekao je Hajdaš Dončić je koridor koji bi išao poviše Neuma. Od kratkoročnih rješenja, ministar je spomenuo i povezivanje trajektom Ploče-Trpanj dok se ne nađe dugoročno rješenje.

Pročitajte još

ANTUN ČESKO ‘Izgradnjom tunela u Gružu dobit ćemo novi Stradun’

Andrea Falkoni Račić

VIDEO/HDZ-OVCI IZ DNŽ U CIBONI Plenković: Ovo pobjedničko ozračje pokazuje snagu HDZ-a

Dulist

NATAŠA GABRIČEVIĆ: Dubrovačka Republika imala je emisare u europskim prijestolnicama, zato moramo i mi

Maria Prkut