GradPolitika

PREDIZBORNE KAMPANJE Što nam sve obećavaju u posljednjih 20 godina?

PREDIZBORNE KAMPANJE Što nam sve obećavaju u posljednjih 20 godina?

Predizbornu kampanju za gradonačelnika i Gradsko vijeće mnogi su ocijenili bljedunjavom. Kao da u nedjelju nisu bili izbori za čelne gradske pozicije. Ipak, ista je u prvi plan izbacila najveću dubrovačku boljku – pročistač pitke vode za kojim vapimo već neko vrijeme.

I dok nas svaka obilnija kiša podsjeća kako živimo u jednom od najbogatijih hrvatskih gradova bez pitke vode dobrim dijelom godine, političari se natječu tko će prije izgraditi pročistač. I tako je pitka voda postala temom broj jedan ovih prijevremenih izbora. No, svaki lokalni izbori sa sobom nose određenu ‘in’ temu na kojoj se lome koplja. I na kojima političari pokušavaju pridobiti simpatije građana.

Mnoge se od njih već godinama provlače kao konstanta, no do danas nisu riješene. Najdugovječnije teme, koje se aktiviraju redovno pred svake izbore su Pelješki most i autocesta do Dubrovnika. Prisjetimo se samo lokalnih izbora 2009. godine kada je tadašnji premijer Ivo Sanader slavodobitno na Osojniku, uz bok tadašnje gradonačelnice Dubravke Šuice, koja se borila za treći gradonačelnički mandat, označio početak radova na autocesti Osojnik – Doli.

No, sve je ostalo na tome – na riječima i potpori državnog vrha lokalnim političarima. I Pelješki most je nešto o čemu se priča i više od 10 godina. Prometno povezivanje juga Hrvatske s ostatkom države vječna je tema na kojoj već godinama političari skupljaju predizborne bodove. A nemamo ni ‘m’ od mosta pa ćemo o nužnosti izgradnje ovog infrastrukturnog objekta slušati još neko vrijeme.

Što su nam sve obećali u posljednjih 20 godina pročitajte u tiskanom izdanju DuLista

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist