Natrag
21.3.2019 00:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

PREDAVANJE NIKOLE HORVATA Kako propješačiti od Iloka do Dubrovnika

9.1.2019 @ 20:13 Dulist dulist IN
6;6

Podijelite:

Dubrovačke knjižnice su ovogodišnji ciklus ‘Putositnica utorkom’ započele multimedijalnim predavanjem Nikole Horvata ‘104 dana na Croatian Long Distance Trailu – 2200 km od Iloka do Prevlake’ u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Autor je svojim novim pothvatom spojio sve krajeve Hrvatske, povezao sjever, jug, istok i zapad u jednu veliku pješačku rutu nazvanu Croatian Long Distance Trail. S noge na nogu prošao je preko 2200 kilometara, od Iloka do Prevlake, većim dijelom u društvu kolega hodača, ali dijelom samostalno.

Kroz fotografije i video snimke predstavio je rutu koju je podijelio u tri trase, koje je dodatno rascjepkao u tri dijela. Govorio je o ljepotama prirode, ljudskom nemaru za nju, dobrim ljudima koji su pomagali, kao i opasnostima koje takav put u Hrvatskoj donosi. Horvat je predstavio i svoju novu knjigu ‘Upoznaj Hrvatsku osobno: Teslin priručnik za hodače’.

Nikola Horvat, hrvatski ‘True Hiker’ i zaljubljenik u hodanje, nakon što je 2016. godine uspješno prehodao Pacific Crest Trail dug 4300 kilometra, s grupom istomišljenika, zaljubljenika u prirodu i hodanje na duge pruge, osniva udrugu Long Distance Trail Hrvatska koja je marljivo radila na trasiranju onoga što će postati najduža i gotovo jedina dugoprugaška staza za hodanje u Hrvatskoj.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana