DuList IN

PREDAVANJE NIKOLE HORVATA Kako propješačiti od Iloka do Dubrovnika

PREDAVANJE NIKOLE HORVATA Kako propješačiti od Iloka do Dubrovnika

Dubrovačke knjižnice su ovogodišnji ciklus ‘Putositnica utorkom’ započele multimedijalnim predavanjem Nikole Horvata ‘104 dana na Croatian Long Distance Trailu – 2200 km od Iloka do Prevlake’ u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Autor je svojim novim pothvatom spojio sve krajeve Hrvatske, povezao sjever, jug, istok i zapad u jednu veliku pješačku rutu nazvanu Croatian Long Distance Trail. S noge na nogu prošao je preko 2200 kilometara, od Iloka do Prevlake, većim dijelom u društvu kolega hodača, ali dijelom samostalno.

Kroz fotografije i video snimke predstavio je rutu koju je podijelio u tri trase, koje je dodatno rascjepkao u tri dijela. Govorio je o ljepotama prirode, ljudskom nemaru za nju, dobrim ljudima koji su pomagali, kao i opasnostima koje takav put u Hrvatskoj donosi. Horvat je predstavio i svoju novu knjigu ‘Upoznaj Hrvatsku osobno: Teslin priručnik za hodače’.

Nikola Horvat, hrvatski ‘True Hiker’ i zaljubljenik u hodanje, nakon što je 2016. godine uspješno prehodao Pacific Crest Trail dug 4300 kilometra, s grupom istomišljenika, zaljubljenika u prirodu i hodanje na duge pruge, osniva udrugu Long Distance Trail Hrvatska koja je marljivo radila na trasiranju onoga što će postati najduža i gotovo jedina dugoprugaška staza za hodanje u Hrvatskoj.

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist