Natrag
22.3.2019 01:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

PREDAVANJE ANTA RADONIĆA Bajkoviti svijet realnog svemira

11.10.2016 @ 10:11 Dulist dulist IN
7;7

Podijelite:

U prepunoj dvorani kina Visia, Anto Radonić, voditelj planetarija tehničkog muzeja “Nikola Tesla” u Zagrebu, proveo je publiku, kako je i sam naglasio – kroz vrlo neobično predavanje, kakvo do sada nije spajao.

Od planetarnih maglica, satelita, astronautičke opreme, teleskopa, najboljih raketnih motora na svijetu, pa sve do komercijalnih letova koji se uskoro planiraju i na našim prostorima, ostavilo je publiku u velikom zanosu nepobitnih činjenica.

Povijesno važne osobe, iznimni inžinjeri, vizionari i entuzijasti, doveli su do razvoja današnjih tehnologija, i ne zaustavljaju se.

Znate li da ce postojati orbitalni hotel na napuhavanje? To su samo neke ideje koje su na samom pragu ostvarenja.

Brojna pitanja publike kao: zašto zvijezde eksplodiraju, gdje nestaje materija iz crne rupe, zašto Mjesec ne rotira oko vlastite osi i sl. produžila su dvosatno predavanje još malo u bajkovit svijet realnog svemira. Tko ne vjeruje da je čovjek bio na Mjesecu? Publika se izjasnila da ima i onih ‘sumnjivaca’ – no ubrzo su dočekali i argumente.
Po završetku predavanja podijeljenje su vrijedne knjige izvučenim dobitinicima.

Koliko je lako komunicirati s publikom i privući znatan broj zainteresiranih g. Radonić je i ovom prilikom pokazao svoju geijalnost i jedinstvenost.

Foto: Vedran Levi / Jelena Vlahović

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana