DuList IN

PREDAVANJE ANTA RADONIĆA Bajkoviti svijet realnog svemira

PREDAVANJE ANTA RADONIĆA Bajkoviti svijet realnog svemira

U prepunoj dvorani kina Visia, Anto Radonić, voditelj planetarija tehničkog muzeja “Nikola Tesla” u Zagrebu, proveo je publiku, kako je i sam naglasio – kroz vrlo neobično predavanje, kakvo do sada nije spajao.

Od planetarnih maglica, satelita, astronautičke opreme, teleskopa, najboljih raketnih motora na svijetu, pa sve do komercijalnih letova koji se uskoro planiraju i na našim prostorima, ostavilo je publiku u velikom zanosu nepobitnih činjenica.

Povijesno važne osobe, iznimni inžinjeri, vizionari i entuzijasti, doveli su do razvoja današnjih tehnologija, i ne zaustavljaju se.

Znate li da ce postojati orbitalni hotel na napuhavanje? To su samo neke ideje koje su na samom pragu ostvarenja.

Brojna pitanja publike kao: zašto zvijezde eksplodiraju, gdje nestaje materija iz crne rupe, zašto Mjesec ne rotira oko vlastite osi i sl. produžila su dvosatno predavanje još malo u bajkovit svijet realnog svemira. Tko ne vjeruje da je čovjek bio na Mjesecu? Publika se izjasnila da ima i onih ‘sumnjivaca’ – no ubrzo su dočekali i argumente.
Po završetku predavanja podijeljenje su vrijedne knjige izvučenim dobitinicima.

Koliko je lako komunicirati s publikom i privući znatan broj zainteresiranih g. Radonić je i ovom prilikom pokazao svoju geijalnost i jedinstvenost.

Foto: Vedran Levi / Jelena Vlahović

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist