Crna kronika

Predali 32 kila eksploziva, 33 bombe, 9 mina…

Predali 32 kila eksploziva, 33 bombe, 9 mina...

Tijekom akcije dobrovoljne predaje oružja, koju je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodila do 10. siječnja, građani su predali 32,4 kg eksploziva, 33 komada raznih bombi, 9 mina, 54 upaljača za mine, 6 komada vatrenog oružja, 3054 komada raznog streljiva i jedno topovsko zrno 155 mm.

Značajan doprinos provođenju ove akcije, napominju iz PU, dalo je Vijeće za prevenciju grada Dubrovnika, predstavnici ostalih općina i gradova na području naše županije kao i predstavnici braniteljskih i lovačkih udruga.

– Ovom im se prilikom zahvaljujemo za njihov doprinos i sudjelovanje u provođenju akcije. Uzimajući u obzir da je cilj ukupne aktivnosti bio da se animira i informira što veći broj građana koji posjeduju ili znaju za nedozvoljeno oružje, da isto prijave na telefonski broj 192 radi predaje ili onesposobljavanja, zahvaljujemo se i predstavnicima medija, koji su bili naš ključni partner u provedbi akcije – navode iz Pu dubrovačko-neretvanske županije.

Ovom prilikom podsjećaju sve građane kako i dalje mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje te da se tom prilikom protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dovoljno se samo s punim povjerenjem obratiti najbližoj policijskoj postaji, ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu (s civilnim službenim vozilom) doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.

– Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zahvaljuje se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer.

Za sve dodatne informacije o ovoj Akciji, odnosno o dragovoljnoj predaji oružja, građani se mogu svakodnevno informirati putem posebne besplatne telefonske linije, na broj 0800 88 92 – zaključuju iz policije.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist