Crna kronika

PRED ZGRADOM SUDA 57-godišnjak napao zamjenika općinskog državnog odvjetnika

PRED ZGRADOM SUDA 57-godišnjak napao zamjenika općinskog državnog odvjetnika

Iz DORH-a su izvijestili kako je Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku 16. veljače ispitalo hrvatskog državljanina (1959.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju.

– Postoji osnovana sumnja da je 57-godišnjak u jutarnjim satima 15. veljače 2016. došao do zgrade Općinskog suda u Dubrovniku, u kojoj su i prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku; u nakani pritiska na zamjenika općinskog državnog odvjetnika koji je kao predstavnik optužbe podigao protiv njega optužnicu pred tim sudom zbog počinjenja kaznenog djela iz čl. 228. st. 1. u svezi s čl. 34. Kaznenog zakona te ujedno i zastupa optužbu u tom kaznenom predmetu; a sve kako bi zamjenik u tom predmetu odustao od optužbe protiv njega – stoji na stranicama DORH-a.

– Osnovano se sumnja da je prvo došao do suca Općinskog suda u Dubrovniku, a potom do suca Županijskog suda u Dubrovniku raspitujući se gdje zamjenik državnog odvjetnika živi i iskazujući nezadovoljstvo optužnicom u tom predmetu te je jednom sucu rekao da će srediti zamjenika kada ga pronađe. Nakon što ga nije pronašao, uputio se prema izlasku iz zgrade i slučajno naišao na zamjenika koji je također izlazio iz zgrade te ga pitao zna li tko je on. Osnovano se sumnja da je zamjeniku rekao ‘zapamtit ćeš ti mene, vidjet ćeš ti’, nakon čega ga je udario desnom rukom u lijevu stranu lica, a potom kišobranom u desnu stranu glave. Daljnji napad na zamjenika državnog odvjetnika je spriječio policijski službenik koji se zatekao na mjestu događaja – ističu iz DORH-a.

– Ujedno, osnovano se sumnja da je 57-godišnjak nakon toga, istog dana, policijskom službeniku rekao da ga je zamjenik napao pa je on uzvratio njemu ali da mu je žao što ga nije prvi udario i da ga je tada trebao ‘dokrajčiti’. Zamjenik državnog odvjetnika je uslijed udaraca zadobio tjelesne ozljede (površinske ozljede uha i glave), a opisani događaj je kod njega izazvao osjećaje straha i prepasti – kažu iz DORH-a.

– Nakon provedenog ispitivanja osumnjičenika sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora, budući da je osumnjičenik iskazao izrazitu upornost prilikom počinjenja ovog kaznenog djela te da je do sada osuđivan za istovrsna kaznena djela, a navedene okolnosti opravdavaju bojazan da bi osumnjičenik na slobodi nastavio s činjenjem sličnih kaznenih djela ili dovršio pokušano kazneno djelo – stoji na stranicama DORH-a.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist