Aktualno

Pred splitskim sucima optužnica za Revelin

Pred splitskim sucima optužnica za Revelin

Tročlano sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu ovog ponedjeljka, 28. studenog trebalo bi se očitovati o optužnici koju je protiv dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića podnio USKOK u aferi Revelin. Ročište je, podsjetimo, odgođeno već dva puta, a zadnja odgoda bila je 20. listopada.

Podsjetimo, prvo ročište u ovom slučaju trebalo je biti početkom lipnja, no odgodu je tada zatražio sada bivši odvjetnik dubrovačkog gradonačelnika Rajko Mlinarić, jer je nekoliko dana prije toga imenovan sucem Ustavnog suda.
Sudsko vijeće optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu.
Inače, USKOK-ova optužnica Andra Vlahušića i dubrovačkog poduzetnika Lukšu Frankovića tereti za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.
Vlahušića se tereti da je pogodovao Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojoj je ovaj otvorio istoimeni noćni klub. Dubrovački gradonačelnik, smatra USKOK, u tom poslu je napravio štetu za gradski proračun od najmanje tri milijuna kuna.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist