Natrag
20.3.2019 02:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pred splitskim sucima optužnica za Revelin

28.11.2016 @ 8:50 Dulist Aktualno

Podijelite:

Tročlano sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu ovog ponedjeljka, 28. studenog trebalo bi se očitovati o optužnici koju je protiv dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića podnio USKOK u aferi Revelin. Ročište je, podsjetimo, odgođeno već dva puta, a zadnja odgoda bila je 20. listopada.

Podsjetimo, prvo ročište u ovom slučaju trebalo je biti početkom lipnja, no odgodu je tada zatražio sada bivši odvjetnik dubrovačkog gradonačelnika Rajko Mlinarić, jer je nekoliko dana prije toga imenovan sucem Ustavnog suda.
Sudsko vijeće optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu.
Inače, USKOK-ova optužnica Andra Vlahušića i dubrovačkog poduzetnika Lukšu Frankovića tereti za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.
Vlahušića se tereti da je pogodovao Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojoj je ovaj otvorio istoimeni noćni klub. Dubrovački gradonačelnik, smatra USKOK, u tom poslu je napravio štetu za gradski proračun od najmanje tri milijuna kuna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana