Aktualno

Pred nama je sunčana subota, a onda će zapuhati jugo…

Pred nama je sunčana subota, a onda će zapuhati jugo...

Za vikend će biti oblačnije nego u petak, ali uz još dosta sunčanih sati tijekom kojih će UV indeks, mjera jakosti Sunčeva zračenja biti većinom visok. Bit će i vjetrovitije, uz često umjeren, gdjekad i jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo i južni vjetar. Ponegdje su mogući i olujni udari, uglavnom u nedjelju, kada je i veća vjerojatnost kiše, većinom na Jadranu i područjima uz njega.

U unutrašnjosti Dalmacije, uz temperaturu većinom 24 i 25 °C, prevladavat će sunčano, uz povremeno umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, poslijepodne i jugo, koje će prema večeri jačati. More na srednjem Jadranu mirno ili malo valovito, poslijepodne prema otvorenom umjereno valovito.

Na jugu Hrvatske bit će najviše sunčanog vremena, uz slab do umjeren južni vjetar, poslijepodne i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 24 °C, a temperatura mora 17 ili 18 °C.

Jugo će u nedjelju jačati na jako i vrlo jako, a bit će i sve oblačnije, uz mogućnost za kišu, pa i u obliku ponekog pljuska, ponajprije u Dalmaciji. U prva dva dana sljedećeg tjedna promjenljivo i nestabilno uz mjestimičnu kišu, a u utorak će zapuhati bura, najprije na sjevernom dijelu. Jutra sve toplija, a danju će malo hladnije biti u utorak.

U ponedjeljak i utorak promjenljivo. Kiše, možda čak i izraženijih pljuskova, bit će osobito u noći na utorak i tijekom utorka, uz osjetni pad temperature zraka, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist