Natrag
17.7.2018 15:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘PREBUKIRANI GRAD’ Kako postići balans između sukobljenih dinamika turizma i grada?

29.8.2017 @ 15:40 Dulist Aktualno

Podijelite:

U subotu, 26. kolovoza 2017. u Lazaretima su se održale završne prezentacije projekata međunarodne arhitektonsko-urbanističke radionice ‘Prebukirani grad – Overbooking the City’, koja je trajala od 20. do 26. kolovoza.

Radionicom su se na primjeru Dubrovnika istraživale nove metodologije kojima bi se omogućio svojevrsni balans između sukobljenih dinamika turizma i grada. Problematika odnosa grada i turizma obrađena je kroz šest tipološki zadanih jedinica: Grad unutar zidina, Ljetnikovci, Grad i teritorij, Resort (turistička infrastruktura), Srđ–novi Dubrovnik i Urbani otoci (urbanizam nelegalne gradnje).  

Na radionici je sudjelovalo dvanaest lokalnih i stranih mentora te devetnaest sudionika, većinom urbanista i arhitekata.

Projekt se namjerava predstaviti lokalnoj upravi i građanima putem izložbe, prezentacije i digitalne publikacije u rujnu. Cilj radionice je uspostaviti dijalog na temu održivijeg razvoja turističkih sredina te pokrenuti suradnju i razmjenu iskustava s drugim gradovima koji egzistiraju u sličnom kontekstu.

Sedmodnevna radionica ‘Overbooking the City’ održala se u organizaciji udruge Urban Transcripts (London) u partnerstvu s udrugom Placa – kolektiv za istraživanja o prostoru (Dubrovnik) i uz potporu Društva arhitekata Dubrovnik, Grada Dubrovnika, Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije i Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije (Sveučilište u Splitu).

Više možete pročitati ovdje.

Autor fotografija: Željko Sović

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana