Natrag
22.2.2019 03:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Prce: Ostajem u koaliciji kao nezavisni vijećnik

2.9.2012 @ 12:30 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Razlozi ispisivanja Ivana Prce iz Hrvatske seljačke stranke, uoči izbora za Gradsku organizaciju, na kojoj je s Marom Kristićem trebao biti delegat, leže u dugoročnom neslaganju s politikom koja se u toj organizaciji vodi.

U Županijskoj skupštini, čiji je predsjednik, nastavit će kao nezavisni vijećnik i kao dio koalicije, ukoliko većina ne zatraži suprotno.
– Mi smo i od bivšeg predsjednika stranke u nekoliko navrata, ali i od novog Branka Hrge, tražili provođenje revizije članstva te nove izbore, a izrazili smo i nezadovoljstvo načinom provođenja izbora u Županijskoj organizaciji. No, središnjica naše razloge nije prihvatila – objasnio je za duList Ivan Prce.

Na pitanje jesu li se ispisali samo on i Kristić ističe kako će takvih poteza sigurno biti još, ali su to uoči izborne skupštine za dubrovački HSS učinila njih dvojica jer su na istoj trebali biti delegati.
– Nismo htjeli sudjelovati u tom radu, a njima smo poželjeli sreću- govori Prce.

Na pitanje je li glavni razlog istupanja iz stranke neslaganje sa Stipom Gabrićem Jambom, predsjednikom ŽO HSS-a, Prce odgovara kako se s njim uopće nisu konfrontirali. Ističe kako Jambo u stranci provodi svoj način rada, koji je za njega najbolji, i to je podržala središnjica, dok njihov način nije i zbog toga je došlo do razilaženja.

Na pitanje kako će se njegovo istupanje iz HSS-a odraziti na Županijsku skupštinu čiji je predsjednik odgovara kako dalje nastavlja kao nezavisni vijećnik, i kao takav ostaje članom vladajuće koalicije.
– Ukoliko većina zatraži moje odstupanje neću imati ništa protiv, no mislim da do toga neće doći – zaključio je Ivan Prce.

Podsjetimo, HSS dio je vladajuće koalicije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koju pored ove stranke čine i HDZ, HSLS i HSU.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana