Politika

Prce: Ostajem u koaliciji kao nezavisni vijećnik

Razlozi ispisivanja Ivana Prce iz Hrvatske seljačke stranke, uoči izbora za Gradsku organizaciju, na kojoj je s Marom Kristićem trebao biti delegat, leže u dugoročnom neslaganju s politikom koja se u toj organizaciji vodi.

U Županijskoj skupštini, čiji je predsjednik, nastavit će kao nezavisni vijećnik i kao dio koalicije, ukoliko većina ne zatraži suprotno.
– Mi smo i od bivšeg predsjednika stranke u nekoliko navrata, ali i od novog Branka Hrge, tražili provođenje revizije članstva te nove izbore, a izrazili smo i nezadovoljstvo načinom provođenja izbora u Županijskoj organizaciji. No, središnjica naše razloge nije prihvatila – objasnio je za duList Ivan Prce.

Na pitanje jesu li se ispisali samo on i Kristić ističe kako će takvih poteza sigurno biti još, ali su to uoči izborne skupštine za dubrovački HSS učinila njih dvojica jer su na istoj trebali biti delegati.
– Nismo htjeli sudjelovati u tom radu, a njima smo poželjeli sreću- govori Prce.

Na pitanje je li glavni razlog istupanja iz stranke neslaganje sa Stipom Gabrićem Jambom, predsjednikom ŽO HSS-a, Prce odgovara kako se s njim uopće nisu konfrontirali. Ističe kako Jambo u stranci provodi svoj način rada, koji je za njega najbolji, i to je podržala središnjica, dok njihov način nije i zbog toga je došlo do razilaženja.

Na pitanje kako će se njegovo istupanje iz HSS-a odraziti na Županijsku skupštinu čiji je predsjednik odgovara kako dalje nastavlja kao nezavisni vijećnik, i kao takav ostaje članom vladajuće koalicije.
– Ukoliko većina zatraži moje odstupanje neću imati ništa protiv, no mislim da do toga neće doći – zaključio je Ivan Prce.

Podsjetimo, HSS dio je vladajuće koalicije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koju pored ove stranke čine i HDZ, HSLS i HSU.

Pročitajte još

ČEKA SE ODLUKA SREDIŠNJICE HDZ-a Franković u reizbor tek nakon lokalnih izbora?

Dulist

PLENKOVIĆ U ORAŠCU U desetoj izbornoj jedinici kolege se vode ključnim načelima dubrovačke diplomacije

Dulist

Valentin Dujmović nositelj HNS-ove liste u 10. izbornoj jedinici

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija