Kultura

PRAZNICI U MUZEJU Bogat program za djecu u Kući Bukovac, Pridvorju i Čilipima

PRAZNICI U MUZEJU Bogat program za djecu u Kući Bukovac, Pridvorju i Čilipima

Muzeji i galerije Konavala organizirali su program Praznici u muzeju koji počinje od idućeg tjedna. U utorak smo u Bukovca, u četvrtak u Pridvorju, a u subotu u Čilipima – Praznici u muzeju!

U Kući Bukovac u Cavtatu djeca će sljedećeg utorka 7. srpnja na prvoj radionici crtati.

-U Kući našeg najvećeg hrvatskog slikara upoznavat ćemo se – a s čim drugo nego crtanjem i slikanjem, to jest crtačkim i slikarskim tehnikama. Na svakom susretu okušat ćemo se u jednoj tehnici i upoznati s njenom primjenom u prošlim vremenima. Do pojave fotoaparata i botaničari i arhitekti i gotovo svi znanstvenici morali su svladati crtačke tehnike kako bi bilježili svoje prinose. Danas nam je tehnologija olakšala život i omogućila da likovnost postane zabava. Uđite u svijet crtanja, okušajte se u botaničkom crtanju, zidnom oslikavanju, portretiranju i u još mnogo toga što vam pripremamo. Iz bogatog svijeta crtačkih i slikarskih tehnika u ambijentu Kuće Bukovac izaberite što vas gusta i pridružite nam se u muzeju – ističu iz Muzeja i galerija Konavala.

Odjel za arheologiju i spomeničku baštinu, Pridvorje

Ljeto u Pridvorju, prva radionica u četvrtak 9. srpnja

-Praznike u našem arheološkom muzeju započet ćemo pričom o amforama gdje ćemo ih izraditi grafičkim tehnikama kartontiskom i linorezom po uzoru na one smještene u našem Odjelu i BLUEMED centru. Svoju ćete kreativnost moći prikazati u brojnim radionicama, u izradi glinenih svjetiljki i tako ćete saznati kako su uopće stari Rimljani koristili uljanice i što im je sve koristilo za osvjetljavanje puta. Zabavit ćemo se učenjem glagoljice akvarelom, tušem i pozlatom, a onda vas čeka – tada-da-daa – slikanje po vodi! U radionici ebru slikarstva vidjet ćete kako izgleda slikanje po vodi i na zabavan način isprobati još jednu grafičku tehniku. Dođite nam u Pridvorje četvrtkom od 10 do 12 sat – pozivaju iz Muzeja i galerija Konavala.

Zavičajni muzej Konavala, Čilipi

Zaboravljene dječje igre, prva radionica u subotu 11. srpnja

Ovog ljeta u Zavičajnom muzeju Konavala pripremili smo edukativne igraonice s temom Zaboravljene dječje igre. Na radionicama ćete imati priliku naučiti i zaigrati igre svojih roditelja i baka i djedova te se pritom dobro zabaviti na taraci našeg muzeja. Na ovaj način upoznat ćete mnogobrojne tradicijske igre koje se više gotovo i ne prakticiraju, otkriti važnost igre na otvorenom, čar osmišljavanja igre ili dodatnih pravila na postojeću igru, načine kako se s naizgled običnim predmetima može osmisliti cijeli jedan svijet zabave, interakcije i korisno provedenog slobodnog vremena. Također, ovim ćemo radionicama približiti tradicijsku kulturu djetinjstva u Konavlima čije su dječje igre sastavni dio. Vrijeme održavanja subotom od 10 do 11 sati.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist