Grad

PRAVOSLAVNA CRKVA TRAŽI NAJAMNINU Narodna knjižnica seli zbog 60 tisuća kuna?

PRAVOSLAVNA CRKVA TRAŽI NAJAMNINU Narodna knjižnica seli zbog 60 tisuća kuna?

Narodna knjižnica Grad uskoro bi mogla preseliti s postojeće lokacije u Ulici od Puča.

Sve zbog Srpske pravoslavne crkve u Dubrovniku koja je u vlasništvu dvije petinezgrade koju godinama koristi Narodna knjižnica Grad. Naime, Srpska pravoslavna crkva od Grada Dubrovnika potražuje najam u visini od, neslužbeno doznajemo, 60 tisuća kuna mjesečno. Zbog tolikog novog i nenadanog izdatka, kojega Gradske knjižnice ne mogu same podnijeti, a očito ni Grad Dubrovnik, vlasnik preostalog dijela zgrade, Narodna knjižnica trebat će tražiti nove prostore. O tome ozbiljno razmišljaju i u Gradskoj upravi. Pa iako nam nisu htjeli potvrditi točan iznos, a sve se glasnije s adrese Pred Dvorom 1 može čuti kako je upravo riječ o visokih 60 tisuća kuna mjesečno koje Srpska pravoslavna crkva traži, iz Grada su oprezni te tek ističu kako su pregovori oko iznosa u tijeku.

– Grad Dubrovnik ne plaća naknadu Pravoslavnoj crkvi za korištenje dijela njihovog prostora za trenutnu lokaciju Narodne knjižnice Grad, a pregovori oko iznosa najma su u tijeku. Također postoji mogućnost skorog preseljenja Narodne knjižnice Grad na sličnu, jednako vrijednu lokaciju, čime bi se dio predmetnog prostora koji je u gradskom vlasništvu oslobodio za neke druge svrhe – odgovorili su iz Grada Dubrovnika na naš upit o stanju sa zgradom u kojoj je smještena Narodna knjižnica Grad.

No, paroh dubrovački Vladan Perišić za DuList je izjavio kako s Gradom Dubrovnikom ne postoje neki naročiti pregovori. Tek je održan jedan preliminarni sastanak, rekao je.
Što o najamnini, ali i o mogućnosti preseljenja knjižnice na drugu lokaciju paroh Perišić pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je od danas u prodaji.

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist