Natrag
17.12.2018 17:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Prava slika uređenosti?

19.5.2012 @ 9:05 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Ulazi u Grad prvo su što uoče naši turisti kada odluče svoj odmor provesti u Dubrovniku. Sezona nam je pred vratima, stoga smo obišli naše ulaze, kako bi vidjeli jesu li nam „vrata Grada“ uređena kako treba.

Prvo što uočite kada istočnim ulazom krenete prema Gradu, jest tabla dobrodošlice, samo vam nije jasno gdje vam se želi dobrodošlica, u Dubrovnik, Dubravku, ili možda Dubravicu. Naime, pola table prekriva zelenilo pa vidite „Dobrodošli u Dubr…). A još su 2010. godine Grad Dubrovnik i Turistička zajednica 2010. godine u obilasku istaknuli kako je tablu potrebno izmaknuti u lijevo, kako ne bi bila prekrivena zelenilom.

No, to očito nije još uvijek učinjeno. Istočni ulaz u Dubrovnik je, moramo istaknuti, izuzetno hortikulturno uređen, zelenilo podšišano, za što sasvim sigurno zahvalnost dugujemo zaposlenicima Vrtlara koji su ovdje pokazali da su pravi majstori svog zanata. No, kada se spustite na Ilijinu glavicu, imate što vidjeti! Zarasla trava i zelenilo, a ono što najviše bode oči su srušene kuća obitelji Rogošić i Radelj, veterinarska stanica te bivša zgrada pošte na Ilijinoj glavici.

Iako se s rušenjem počelo još 2009. godine, ti objekti i dalje tako stoje i sada služe kao odlagalište otpada, dok je cjelokupni projekt izgradnje raskrižja na Lijinoj glavici obustavljen. Prava slika na samom ulasku u Grad!

A što se tiče ulaza u Grad iz Sustjepana, stanje također nije baš za pohvaliti. Iako se vide tragovi košenja, magistrala je zarasla i s jedne i s druge strane, posebno sada kada nam je pala kiša. U Sustjepanu, uz samu magistralu, možete naići i na divlje odlagalište otpada, drvenu i željeznu građu, barke po putu, isto kao i u Čajkovićima.

Tu su i vreće sa šutom i kamenja. Zeleni otok na raskrižju u Sustjepanu, koji je prošle godine hortikulturno uređen, ove godine je nažalost opet ponovno zapušten.
 

Pišite nam!
Ukoliko i Vi imate sličnih komunalnih problema u susjedstvu, bez obzira o kojem je djelu Dubrovnika riječ, slobodno nam pišite na info@dulist.hr ili se javite na broj telefona 020/ 350 – 670, rado ćemo vas posjetiti i pomoći u rješavanju problema u Vašem susjedstvu kontaktirajući nadležne institucije.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana