Natrag
18.2.2019 17:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Prasac” na 23. Marulićevim danima

21.4.2013 @ 10:13 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

Predstava Kazališta Marina Držića „Prasac koji gleda u sunce“ borit će se za nagradu „Marul“ na 23. Marulićevim danima, festivalu hrvatske drame i autorskog kazališta, koji počinje večeras u splitskom HNK.

Podsjetimo, „Prasca“ je u konkurenciji 39 predstava u produkciji 29 kazališta iz pet zemalja među deset predstava koje će u šest kategorija konkurirati za ovu prestižnu nagradu na smotru djela hrvatskih autora izvedenih u zemlji i inozemstvu u proteklih godinu dana izabrao ovogodišnji izbornik prof. dr. sc. Darko Lukić.

Osim „Marula“, na smotri će biti dodijeljena i nagrada publike, kao i nagrada žirija glavnog medijskog pokrovitelja „Slobodne Dalmacije“.

Tako će splitska publika u sedam dana festivala, osim predstave KMD-a „Prasac koji gleda u sunce“ koja će biti izvedena u petak, 26. travnja, još vidjeti i predstave „Unterstadt“ osječkog HNK-a, „Pričaj mi o Gorkome“ varaždinskog HNK-a, „Dabogda te majka rodila“ HNK iz Rijeke, „Kako je Dunda spasila domovina“ pulskog INK-a, „Glembajevi“ Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane, „Srce veće od ruku“ splitske PlayDrame, „Leda“ u koprodukciji ZeKaeM-a, Kraljevskog pozorišta Zetski dom iz Cetinja i Međunarodnog festivala Kotor Art, potom „Žena bez tijela“ zagrebačkog ZeKaeM-a te „Glorija“ zagrebačkog Teatra ITD.

Ovogodišnji ocjenjivački sud, koji će odlučivati o nagradama, čine dramaturginja i umjetnička direktorica festivala Borštnikovo srečanje iz Maribora Alja Predan, dramaturginja Željka Udovičić, glumica Bruna Bebić, glumac i direktor Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici te direktor Festivala BiH drame Hazim Begagić te dramaturg Ivor Martinić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana