Aktualno

POZVANI OPG-OVCI Općina Konavle kreće s izradom programa za razvoj poljoprivrede

Općina Konavle započinje proces izrade Operativnog programa ‘Razvoj poljoprivrede i prerade poljoprivrednih prizvoda na području Općine Konavle’, u cilju razvoja poljoprivrede, odnosno komercijalne i dohodovne poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.

Temeljna zadaća ovog projekta je definirati nekoliko razvojnih projekata u poljoprivredi i konkretne mjere koje će potaknuti njihovu realizaciju. Na ovaj način cilj je potaknuti modernu poljoprivrednu proizvodnju te napraviti dodatni iskorak u ruralnom razvoju Konavala.

Prvo će se na temelju svih postojećih studija i prethodnog stručnog znanja analizirati prirodne datosti za poljoprivrednu proizvodnju: voda, tlo i klima te današnje stanje poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda. Nakon toga, bit će provedena anketa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kojom će se obuhvatiti njihovi proizvodni kapaciteti, radni resursi, postojeća proizvodnja i tržište te njihove poslovne namjere.

Također, bit će provedene konzultacije i s lokalnim turističkim poduzećima, kako bi se procijenio potencijal lokalnog tržišta.

Upravo na temelju svih provedenih analiza, anketa i konzultacija predložit će se koje poljoprivredne proizvodnje i prerade treba poticati te definirati precizan model koji može potaknuti razvoj proizvodnje i prodaje proizvoda.

Stoga, Općina Konavle poziva sve zainteresirane OPG-ovce i potencijalne prozvođače na uvodnu radionicu Programa, koja će se održati u prostoru KUD-a Čilipi, u četvrtak 13. prosinca 2018., s početkom u 18 sati.
Program će predstaviti načelnik Općine Konavle Božo Lasić i pročelnik UO za ruralni razvoj, godspodarstvo i EU fondove Perica Pušić, a radionicu će voditi izrađivač Programa prof. dr. sc. Damir Kovačić.

Pročitajte još

POVIJESNA JEZGRA Euronet sluša konzervatore, mijenja izgled bankomata

Dulist

UMALO CRVENI Budite na oprezu, stižu nam toplinski valovi!

Dulist

PO NOĆI ĆE SE ZAKLJUČAVATI Postavljaju se vrata na ulazu u park Pile

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija