Aktualno

Pozvani kritičari – golferi, Blagaić, Britanci

Pozvani kritičari - golferi, Blagaić, Britanci

Međunarodni investicijski forum – Dubrovnik 2012. se u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije održava 26. rujna.

Tim povodom konferenciju za novinare održali su župan Nikola Dobroslavić, njegov zamjenik Frano Skokandić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.

Župan naglasio kako je od početka mandata urađeno mnogo kako bi se privukli investitori. Tako je podsjetio na donošenje Izmjena i dopuna Prostornog plana DNŽ, izradu kataloga poduzetničkih zona i kataloga turističkih zona, uvođenja reda u DUNEA-u i otvaranje Ureda DNŽ u Bruxellesu, osnivanje tima za potporu investicijama i investitorima, usvajanje Strategije razvoja DNŽ te privođenje kraju izrade Strategije razvoja turizma te Strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva.

– Predsjednik Ivo Josipović prihvatio je pokroviteljstvo nad Forumom, a pozvali smo i ministre gospodarstva, poduzetništva i obrta, turizma te regionalnog razvoja i europskih fondova Radimira Čačića, Gordana Marasa, Veljka Ostojića i Branka Grčića. Ministri su pozvani i sudjelovati na jednom od četiri panela na Forumu – kazao je župan i dodao kako Forum obrađuje četiri područja – Geostrateški i investicijski potencijal Dubrovačko-neretvanske županije unutar jugoistočne Europe, Turizam: strateška grana za budući rast, Poslovne zone, poljoprivreda i marikultura te Infrastruktura i strukturni fondovi EU.

Također, župan je ustvrdio kako je Županija do sada sudjelovala na nekoliko investicijskih foruma, ali da je sada odlučila sama organizirati Forum i na taj način potencijalnim investitorima širom otvoriti vrata za ulaganja. U tom smislu su poslani pozivi i svim veleposlanstvima u Hrvatskoj te šefu Delegacije Europske komisije Paulu Vandorenu. Isto tako, na Forum su pozvani i investitori koji su u javnosti kritizirali da im se investicije ne dopuštaju poput Razvoj Golfa, Vicenca Blagaića i projekta Hrvatski san ili projekta Fenestra village na Bosanci.

Zamjenik župana Skokandić kazao je kako je glavni cilj Foruma povećanje ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta.
– Želimo predstaviti investitorima potencijale i pomoći im riješiti probleme na koje nailaze i to kako se ne bi ponavljale situacije i problemi kao u slučajevima projekata golfa na Srđu te Finestre – zaključio je Skokandić.

Direktorica DUNEA-e Melanija Milić kazala je kako je DUNEA suorganizator Foruma te da su za njega riješili vizualni identitet, napravili web-stranicu te 3D prikaz potencijala u DNŽ za ulaganje.
 

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist