Natrag
20.4.2019 02:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

Požutio gruški zaljev

29.2.2012 @ 20:14 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Voditeljica Eko-fona Jadranka Šimunović javlja kako su linije njihovog “zelenog telefona” već nekoliko dana preplavljene pozivima građana koji se čude požutjelom moru u gruškom zaljevu.

– Dojavljuju nam naši sugrađani već nekoliko dana a danas najviše preko našeg Zelenog telefona Eko-Fona i čudom se čude zašto je dio gruškog zaljeva preko puta Robne kuće Minčeta uz obalu požutio? Je li riječ o fekalijama ili možda o zemlji pomješanoj s vodom od obližnjeg gradilišta kod Hotela Stadion? – pitaju se aktivisti Eko-fona te ističu kako su danas oko 11.25 kontaktirali Centar 112, gdje im je rečeno kako još nitko do sada nije ništa dojavio u svezi "požutjelog mora " u  tom  dijelu gruškog zaljeva te da će odmah reagirati odgovornim komunalnim službama.
 
– Svi znamo koliko nam je naše more važno i što se događa kada u njega dospije mulj, zemlja ili možda fekalije, ono se onečisti i zagadi a prekrivanjem muljem zauvijek uništi njegova flora i fauna. Pitamo se trebaju li nam ovi ekocidi prema našem divnom Jadranu i kako se to u zadnje  vrijeme odnosimo prema njemu? – kaže se u hitnom apelu Eko-fona, kojeg potpisuje voditeljica Jadranka Šimunović.
 
– Komunalne službe požurite da ne bude kasno? – poručuju aktivisti Eko-fona nadležnima.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana