Zanimljivosti

Poznati rezultati državne mature

Poznati su preliminarni rezultati za ljetni rok državne mature Rok za žalbe je 11. srpnja, a konačne rezultate Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja će objaviti 16. srpnja.

 
U ljetnom roku ispitima državne mature pristupilo je gotovo 31.000 učenika, te još oko 5.500 kandidata izvan redovitog sustava školovanja u Hrvatskoj. Gimnazijalaca je bilo oko 12,4 tisuće, a učenika četverogodišnjih strukovnih i umjetničkih škola nešto više od 19.000.
Prijave za jesenski rok počinju 17. srpnja, a ispiti će se održavati od 23. kolovoza. Objava preliminarnih rezultata bit će 16. rujna dok će konačni rezultati biti objavljeni 21. rujna. 

I ove su se godine u ispitima potkrale greške pa su svi pristupnici dobili po jedan bod na zadatku 27 testa više razine iz Hrvatskog jezika; zadatku 4, pitanje broj 25 testa više razine iz Engleskog jezika; te zadatku 9 svima koji su ispit iz kemije polagali 6. lipnja.
 
 

Pročitajte još

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

ŠTO NAS ČEKA IDUĆIH MJESECI? Meteorolozi AccuWeathera ‘izbacili’ prognozu do ljeta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija