Sport

POZNATI PUTNICI ZA KAZANJ Pet Jugaša na Svjetskom prvenstvu

POZNATI PUTNICI ZA KAZANJ Pet Jugaša na Svjetskom prvenstvu

Hrvatski vaterpolski izbornik Ivica Tucak obznanio je popis igrača na koje računa na FINA Svjetskom prvenstvu, koje se od 27. srpnja do 8. kolovoza održava u ruskom Kazanju.

Tucak je na listu putnika uvrstio čak pet Jugaša: Luku Lončara, Mara Jokovića, Andra Bušlju, Paula Obradovića te Marka Bijača. Uz njih poziv su dobili i Josip Pavić (kapetan momčadi), Damir Burić, Antonio Petković, Luka Bukić, Petar Muslim, Sandro Sukno, Fran Paškvalin i Anđelo Šetka.

– Pripreme su prošle onako kako smo planirali, napravili smo sve zacrtano. Izuzetno sam zadovoljan, s obzirom na to da smo radili u nenormalnim vremenskim uvjetima. Igrači su odradili maksimalno svoj dio posla i opća fizička priprema, koja je temelj ostvarivanja dobrog rezultata, u ovom je trenutku na visokoj razini! – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska reprezentacija posljednjih je dana trenirala s reprezentacijom Rumunjske te ju u prijateljskoj utakmici svladala s 13:7 (6:2, 3:3, 2:1, 2:1). Na otvorenom bazenu na zagrebačkoj Šalati, najbolji u hrvatskim redovima bio je Petar Muslim s tri gola, po dva su postigli Luka Bukić, Anđelo Šetka i Sandro Sukno, dok su po jedan gol dali Antonio Petković, Luka Lončar, Paulo Obradović i Ante Vukičević.

– Utakmica bez nekog pretjeranog žara, no ipak smo dobili od nje što smo htjeli. Tom utakmicom približili smo se Svjetskom prvenstvu; imali smo ambijent i službenu utakmicu, bilo je dobrih stvari u našoj igri. U jednom trenutku smo malo posustali, ali sve u svemu mogu biti zadovoljan rezultatom! – zaključio je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska reprezentacija u Kazanj putuje u petak, 24. srpnja.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist