Crna kronika

POZNATI PRVI DETALJI NESREĆE Spahić helikopterom prebačen u Sarajevo

POZNATI PRVI DETALJI NESREĆE Spahić helikopterom prebačen u Sarajevo

Bivši kapetan nogometne reprezentacije BiH Emir Spahić, nakon što je noćas doživio tešku prometnu nesreću kod Gacka, helikopterom Oružanih snaga BiH prebačen je u Sarajevo. Helikopter je na pomoćni stadion na Koševu sletio oko 15 sati, a Spahić je potom vozilom hitne pomoći prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) gdje je zbrinut.

Spahić nije životno ugrožen, a neslužbeno se doznaje kako je zadobio ozljede prsnog koša i rebara. Prvobitno je bio zbrinut u trebinjskoj bolnici, ali je zbog ozbiljnosti ozljeda prebačen u glavnu sarajevsku bolnicu. Specijalistica anesteziologije dr. Branka Pudar kazala je da je Spahić svjestan, komunikativan i stabilan. Dodala je kako ga je pregledao neurolog, internist i kirurg te da su napravljeni laboratorijski nalazi, CT glave, prsnog koša i zdjelice.

O samoj nesreći oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a koje je navelo da je Policijskim službenicima Policijske Stanice Gacko iza ponoći prijavljeno kako je došlo do prevrtanja vozila marke Jeep Wrangler prilikom čega je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede. Policijski službenici u Gacku su, piše Klix.ba, po odobrenju postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Trebinje izvršili očevid te je utvrđeno kako je u okolici sela Stolac, Mjesna zajednica Kula, Općina Gacko, u tzv. Kulskom polju došlo do prevrtanja spomenutog vozila kojim je upravljala osoba inicijala M.H. Postupajući tužilac je naložio poduzimanje svih mjera i radnji u cilju dokumentiranja kaznenog djela ‘Izazivanje opće opasnosti’.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist