Natrag
16.2.2019 21:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Poznati cavtatski ugostitelj hranio sultana

2.5.2012 @ 17:09 Dulist Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Beluga kavijar, žutorepa tuna, umak od cherry rajčica i crnih Kalamata maslina, jastozi, losos u umaku od slanog maslaca i limuna, salata od morskih plodova sa cherryjem, quiche i raznorazni prilozi…

Sve je to poznati cavtatski ugostitelj Ivo Bobić u svom restoranu “Leut” pripremao visokom gostu iz Omana, sultanu Qaboosu Bin Saidu Al Saidu, koji je sa svitom od preko tisuću ljudi posljednjih dana boravio u Dubrovniku.

Uz to, svakodnevno su, kaže Bobić, dok je sultan boravio u Dubrovniku, na brod slali narudžbe kolača i kolačića profiterola sa gianduja čokoladom, punjenih ekvadorskom bourbon tamnom i bijelom čokoladom kao i tiramisu od malina.

– Bili smo iznenađeni što se sultan obratio nama među svim drugim restoranima. Mi imamo iskustvo, ali i tradiciju. Nikad se nismo medijski eksponirali, radimo povučeno i posvećeni smo poslu. Nisam čovjek od medija, nemam menadžere, sve je ovo obiteljski posao koji se prenosi s koljena na koljeno – kazao je Bobić.

Podsjetimo, u nekoliko dana koliko je sultan Qaboos proveo u Dubrovniku, bio je glavna priča ne samo u gradu, već i u Hrvatskoj. Kao i 2003. godine, sultan je šakom i kapom dijelio satove kao regale, a navodno je riječ o Rolex Oyster Perpetual, čija cijena ovisno o seriji i modelu može iznositi od 21 tisuću do 45 tisuća kuna. Po jedan primjerak skupocjenog sata dobili su gradonačelnik Andro Vlahušić i župan Nikola Dobroslavić. Odlično su prošli i zaposlenici hotela Rixos Libertas i Hilton Imperial u kojima je sultanova svita odsjedala. Dobre napojnice od 100 do 450 dolara dobili su svi, od čistačica do direktora.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana