Natrag
24.4.2019 02:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

POZDRAV OD HIROVACA Male stvari koje olakšavaju život na brodu

8.11.2018 @ 11:19 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Nakon kiše dolazi sunce. Narodne mudrosti su se opet pokazale točnima, jer nakon nekoliko dana preživljavanja na 30ak čvorova vjetra, zasjalo je sunce i sad s laganim vjetrom s krme jedrimo prema Cape Townu… Ali nije gotovo, jer prije uplovljavanja nas ipak čeka još par dana jakog vjetra.

Rječi su ovo posade HIRa3, kojeg pratimo i dalje na njegovom putovanju. Ukoliko se ikad odlučite na neki duži put brodom, možda ne bi bilo loše znati što vam treba.

Dugačak je popis opreme koju je dobro imati, a neke male stvari nam olakšavaju i uljepšavaju život na brodu… – kažu nam. Evo i popisa!

1. Leatherman – najvažniji komad alata svakog jedriličara. Može poslužiti za nešto zašarafiti, prerezati konop, otvoriti gambet ili pivo.
2. Naglavna svjetiljka – apsolutno nužna za noćnu navigaciju. Potrebna je za bilo kakvu akciju ili provjeru po noći, a poželjno je da ima i crveno svjetlo da zadržite noćni vid.
3. Fotoaparat – za zabilježiti lijepe trenutke. Kakav? To jer stvar ukusa, a o tome se ne raspravlja 🙂
4. iPod – pun glazbe. Jer sve je ljepše i lakše uz dobar zvuk 🙂
5. Kindle – pun knjiga. Možete si spremiti stotine knjiga i uživati i/ili učiti za vrijeme dugih gvardija.
6. Boca za vodu – za rehidraciju. Dobro je da svatko ima svoju, a voda ima puno bolji okus nego kad se pije iz plastične boce.
7. Logbook – za bilješke, jer lijepo se kasnije prisjetiti što se sve događalo na brodu.
8. PLB – za svaki slučaj. U slučaju krajnje nužde, može se aktivirati i tako pokrenuti potraga. (Hvala CROCONu na sponzorstvu 🙂 )

Pozdrav od HIRovaca!

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana