Natrag
25.3.2019 23:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

POŽARI U ŽUPANIJI Simović: I dalje najteže u Kuli Norinskoj

26.9.2018 @ 16:54 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Od tri požara na području županije najsloženija situacija je kod mjesta Desne u Kuli Norinskoj – rekao nam je u srijedu popodne županijski vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

-Požar kod Vojskog Dola u Konavlima se jednim dijelom širi, dok je požar u Orebiću pod kontrolom, ali u vrlo zahtjevnom stanju zbog duge fronte u blizini kuća i hotela. U Orebiću zasad sve ide kako treba. Kanaderi trenutno nisu potrebni, ali održavamo isti broj snaga. To su sve veliki požari u kojima se svako malo nešto upali. Desne su najaktivnije. Stigle su nam dodatne vatrogasne snage i Hrvatska vojska s 52 vojnika. Lokacija je u brdu na velikoj visini, a djeluje jedan kanader – izjavio je Simović.

-Požar u Konavlima dijelom zaustavljen, ali se nastavlja širiti. Uskoro očekujemo dolazak kanadera, kako bismo sanirali vrh brda i zaokružili požar. Riječ je o nepristupačnom terenu, do kojeg ne možemo s vozilima – rekao je Simović.

Foto: FB grupa ‘Vatrogasci su naši heroji’

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana