Aktualno

POŽARI U ŽUPANIJI Simović: I dalje najteže u Kuli Norinskoj

Od tri požara na području županije najsloženija situacija je kod mjesta Desne u Kuli Norinskoj – rekao nam je u srijedu popodne županijski vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

-Požar kod Vojskog Dola u Konavlima se jednim dijelom širi, dok je požar u Orebiću pod kontrolom, ali u vrlo zahtjevnom stanju zbog duge fronte u blizini kuća i hotela. U Orebiću zasad sve ide kako treba. Kanaderi trenutno nisu potrebni, ali održavamo isti broj snaga. To su sve veliki požari u kojima se svako malo nešto upali. Desne su najaktivnije. Stigle su nam dodatne vatrogasne snage i Hrvatska vojska s 52 vojnika. Lokacija je u brdu na velikoj visini, a djeluje jedan kanader – izjavio je Simović.

-Požar u Konavlima dijelom zaustavljen, ali se nastavlja širiti. Uskoro očekujemo dolazak kanadera, kako bismo sanirali vrh brda i zaokružili požar. Riječ je o nepristupačnom terenu, do kojeg ne možemo s vozilima – rekao je Simović.

Foto: FB grupa ‘Vatrogasci su naši heroji’

Pročitajte još

Uvodi se direktna linija iz Ljubljane prema Dubrovniku

Dulist

RAZGOVOR S PROFESORICOM HRVATSKOG JEZIKA VESNOM MUHOBERAC ‘Djeca način izražavanja preuzimaju od političara’

Iva Dedo

ZAR JE TO MOGUĆE? Dubrovnik postao jedna od najjeftinijih destinacija s pet zvjezdica

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija