Crna kronika

Požar u blizini Karasovića i dalje aktivan, trenutno ne prijeti Konavlima

Požar u blizini Karasovića i dalje aktivan, trenutno ne prijeti Konavlima

I sedmi dan još uvijek je aktivan požar u Crnoj Gori, u blizini državne granice s Hrvatskom na predjelu Karasovića. Prema riječima zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Konavle Maria Maguda požar trenutno ne prijeti hrvatskom teritoriju, ali s dolaskom noći i okretanjem vjetra na buru i vatra će okrenuti smjer.

-Požar i dalje pomalo, ali sigurno napreduje prema hrvatskoj granici i sve je veći. Trenutno je na nekih 300 metara od državne granice. Tijekom jutra, negdje do 12 sati, gasila su ga dva ‘air tractora’ Crne Gore te je požar još uvijek na njihovom teritoriju. Pratimo ga i to je nažalost sve što možemo u ovom trenutku, a prema riječima njihovih zapovjednika riječ je o potpuno nepristupačnom terenu kojemu oni ne mogu prići – govori nam Magud dodavši kako je do sad izgorjela velika površina, gotovo 50 hektara. Naše vatrogasne snage u petak ujutro situaciju će snimiti iz zraka kako bi procijenili stanje te koliko je vatrena linija došla u blizinu same granice.

-Pokušat ćemo ga zaustaviti na samom vrhu brda ukoliko dođe do granice da ne bi zaprijetio Đurinićima – govori dalje Magud dodavši kako će požar u iduća dva dana morati pomno promatrati jer im vremenska prognoza ne ide na ruku. Iako, naime, nema vjetra, kod ovakvih požara treba se jedino uzdati u kišu, no ona neće tako lako pasti na krajnjem jugu Hrvatske.

-Mi ćemo u svakom slučaju biti spremni – zaključio je Mario Magud.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist