Natrag
16.2.2019 01:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

POŽAR NA PELJEŠCU Simović: Noćas nema povlačenja, nijedan vatrogasac neće s brda

25.9.2018 @ 20:02 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Stanje na požarištu još uvijek je izuzetno ozbiljno.  Još uvijek je puno akcije pred nama. Moramo odgovornije preuzeti što god možemo. Kroz noć nema povlačenja. Niti jedan vatrogasac neće sići s brda. Svi smo sad na brdu, a radimo smjene koliko možemo. Nema niti malo opuštanja – izjavio je u utorak navečer županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

-Sve raspoložive snage raspoređene su na stranu požara prema Orebiću, ali je vjetar okrenuo smjer pa se aktivirala strana od sela Mokalo prema Postupu, zbog čega na tu lokaciju stižu dodatne snage. Dio snaga iz Šibenika i Zadra preusmjeren u Kulu Norinsku na požar koji se, po mojim informacijama, proširio – dodao je Simović.

20.30 sati
Linija obrane protiv požara u Orebiću na Pelješcu u večernjim satima proteže se na otprilike tri kilometra, od Postupa do sela Glabalovo. Trenutno puše jak istočni vjetar, a prema vremenskoj prognozi slabljenje vjetra očekuje se od 23 do 3 sata ujutro. Za srijedu meteorolozi najavljuju umjerenu do jaku buru, mjestimično s olujnim udarima koja će postepeno slabiti.

Požari se povremeno javljaju na cijelom požarištu, a vatrogasne snage ostaju na terenu cijelu noć.

Na terenu je trenutno više od 300 vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije i drugih krajeva Hrvatske s pedesetak vozila, a pristiže još vatrogasnih snaga.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana