Natrag
19.4.2019 20:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

POŽAR NA PELJEŠCU Krstičević hitno sazvao stožer u Orebiću

25.9.2018 @ 19:02 Dulist Aktualno / Crna kronika

Podijelite:

Zbog požara koji su zahvatili Pelješac, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević hitno je sazvao sastanak županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko neretvanske županije koji će se sastati sutra, u srijedu, 26. rujna 2018. u Orebiću.

Na sastanku će se dogovoriti daljnji koraci. Na sastanku će među ostalim biti i članovi Stožera Civilne zaštite Općine Orebić predvođeni načelnikom Stožera Kristijanom Kapitelijem i načelnikom Općine Orebić Tomislavom Ančićem, članovi Stožera Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije predvođeni načelnikom Stožera Joškom Cebalom, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, zapovjednik Zapovjedno–operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga brigadni general Krešo Tuškan, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković i drugi.

Trenutno su na požarištu kod Orebića angažirana tri Canadaira, 50 pripadnika kopnenih Protupožarnih namjenski organiziranih snaga i vatrogasne snage koje pomažu mještanima u borbi s vatrenom stihijom.

Pedeset pripadnika Hrvatske vojske sa šest vozila će cijelu noć biti angažirana na požarištu.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana