Natrag
20.2.2019 02:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Požar na Golubovom kamenu pod kontrolom

3.8.2013 @ 8:02 Baldo Marunčić Crna kronika
9;9

Podijelite:

Požar koji je buknuo u Uskoplju (BiH) te se počeo širiti prema Komolcu i Mokošici, lokaliziran je i stavljen pod kontrolu.

Naime, jutros oko 5 sati dobivena je dojava o požaru iz BIH-a, koji se počeo širiti prema Komolcu i Mokošici odnosno Golubovom kamenu. Požar je izbio u Uskoplju, i prešao je na dubrovački teritorij.

– Krenuo je prema Mokošici, Komolcu i Golubovom kamenu. Kuće nisu ugrožene i za sada uspješno držimo frontu i uspijevamo zaustaviti širenje prema Gradu. No ako prođe vrh, imat ćemo problema i bit će ugrožena Mokošica i Komolac. Moram reći da je riječ o izuzetno grubom terenu, ne može se s vozilima, tako da vatrogasci idu pješke s naprtnjačama. Svjesni smo opasnosti no nadam se da ćemo ga obuzdati – rekao nam je ranije jutros županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović dodavši kako "će ovo biti dug dan".

Požar je od 10.30 sati lokaliziran, a sanacija ruba požarišta će potrajati. Zbog teško pristupačnog terena nije bio moguć pristup cisternama, pa su vatrogasci morali gasiti vatrogasnim naprtnjačama.

Inače, na požaru koji je gorio na području od 6 četvornih kilometara angažirano je 46 vatrogasaca i 12 vozila JVP Dubrovački vatrogasci, interventne postrojbe DIP Dubrovnik, DVD Komolac i DVD Zaton te dva zrakoplova tipa Canadair. S bosanskohercegovačke strane na požarištu je DVD Ivanica.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana