Natrag
22.2.2019 21:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Požar iz BIH-a blizu granice, gori i Smokvica

23.7.2012 @ 18:10 Ana Prohaska Crna kronika

Podijelite:

Sinoć su  vatrogasci diljem naše Županije imali pune ruke posla.

Kako nam je rekao županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović tijekom noći bilo je aktivno 8 požara, te jedan u Neumu u čijem su gašenju sudjelovali i županijski vatrogasci.

-Imali smo 4 požara na Mljetu, 2 na Pelješcu, te 2 na Korčuli, koje smo do jutra stavili po kontrolu,a na kraju su i ugašeni- dodao je. Tijekom našeg razgovora zapovjednik Simović dobio je dojavu kako gori u Smokvici na Korčuli. No, o tom požaru nije nam mogao reći ništa više.

Što se pak tiče najnovijeg požara na Mljetu između Blata i Babinog polja, on je stavljen  pod kontrolu ali nije još ugašen, a gori oko 15 kilometara nepristupačnog terena.

-Upravo sada smo doveli vodu- dodao je. Oko 15 sati ugašen je i požar na Dančanji Brijegu na Pelješcu.
 
-Pazi se i Metković, jer je požar iz BIH-a stigao na oko kilometar i pol do hrvatske granice. Na terenu su pripadnici JVP Metković, kako bi mogli reagirati na vrijeme ukoliko za to bude potrebe – dodao je.

-Samo se nadamo da požari neće ići u noć.  Počinje puhati pa smo pojačali i dežurstva – zaključio je Simović.  

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana